Лили Уашовски потвърди популярната теория на феновете, че трилогията Матрицата“,

...
Лили Уашовски потвърди популярната теория на феновете, че трилогията Матрицата“,
Коментари Харесай

Киану Рийвс не знаел за транссексуалния смисъл на Матрицата

Лили Уашовски удостовери известната доктрина на почитателите, че трилогията „ Матрицата “, написана и режисирана от нея и сестра ѝ Лана Уашовски - тогава двете бяха братята Анди и Лари - е в действителност притча на транссексуалността. " Радвам се, че към този момент е ясно - това беше първичното желание ", съобщи режисьорката във видео за Netflix Film Club.

В ново изявление за Yahoo Entertainment звездата на сериала Киану Рийвс реагира на разкритието на Уашовски, като означи, че не е бил осведомен конкретно с това по-дълбоко значение на кино лентата.

„ Никога не съм приказвал с Лили за това, тя в никакъв случай не го е споменавала пред мен “, сподели Рийвс в интервю, популяризиращо новия филм от неговата друга научнофантастична трилогия „ Бил и Тед покоряват сцената “. „ Мисля, че във филмите „ Матрицата “ има комплицирани алегории, обсъждани от доста хора. Харесва ми това, че Лили показа тези неща с нас “.

Феновете имат теории за концепциите, свързани със половата идентичност на Уашовски, в поредицата, почнала с " Матрицата " (1999) и траяла с  " Матрицата: Презареждане " и " Матрицата: Революции " (и двата от 2003 г.), поне от 2012-а насам, когато Лана първа обяви своята транссексуалност. Лили я последва през 2016 г. Някои от по-разпространените хипотези посочват, че героят на Рийвс живее двойнствен живот като компютърен програмист и хакер, че определеното от него име е „ Нео “ и че аленото хапче, което го пробужда за действителността в Матрицата, може да символизира червени хапчета естроген.

„ Радвам се, че хората приказват за филмите за „ Матрицата “ като за транс история - споделя Лили във видеото на Нетфликс. - Обичам какъв брой доста смисъл намират в тях транс хората, които идват при мен и ми споделят, „ Тези филми избавиха живота ми ". Защото трансформациите в света на научната фантастика са въпрос на въображение, създаване на нови светове и концепцията това, което наподобява невероятно да стане допустимо, а това им приказва доста ".

Рийвс стартира фотосите на идното продължение „ Матрицата 4 “ в Сан Франциско през февруари, само че в средата на март продукцията беше спряна поради ковид.

На въпрос дали тематиката за транссексуалността тематики ще участва и в продължението, режисирано единствено от Лана (по сюжет, написан от нея с Александър Хемън и Дейвид Мичъл) и планувано за излизане през 2022 година, Рийвс сподели: „ Не знам. Мисля, че ще бъде отворено за пояснение “, засмя се той. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР