Ликвидация на спецправосъдието - главният прокурор отвръща на удара. От

...
Ликвидация на спецправосъдието - главният прокурор отвръща на удара. От
Коментари Харесай

Борис Ячев: Закриването на спецправосъдието беше част от съдебната реформа, а такава не виждаме

Ликвидация на спецправосъдието - основният прокурор отвръща на удара. " От през вчерашния ден към този момент има " пирова " победа на болшинството в Народното събрание, което си беше сложило като особена задача закриването на спецправосъдието. Идеята беше че закриването на спецправосъдието, ще бъде част от правосъдната промяна. Ние, за жалост, сходна промяна не виждаме. Много е евентуално напъните на ръководещите да бъдат единствено в посока премахване на основния прокурор ", уточни водачът на " Силна България " Борис Ячев в студиото на " Денят ON AIR ".
По думите му, в случай че един магистрат откаже да заеме мястото, което му е посочено и оспорва, през това време ще минат може би година или година и половина.

" През това време той няма да има опцията и правото да продължи работа по съответните каузи, и те ще забуксуват ", добави гостът.

" Нищо не се заприказва за промяна в антикорупцията. Имаше концепция да се показа законопроект за делене на сегашната комисия на две, избор на нов състав на антикорупционната комисия. Тази промяна приключи с оставката на Цацаров и нищо повече не е направено ", разяснява Борис Ячев.

Неговото мнение е, че на този стадий не е допустима хипотезата за отстраняването на основния прокурор.
Ако се прави това, не е тази процедурата. Тук още повече прозира политическата упоритост да се в профил неуместен основен прокурор, с цел да се постави комфортен ", посочи водачът на " Силна България ".

" Управителят на Българска народна банка беше саботиран още през цялото време, от мига, в който се появиха две кандидатури от страна на ръководещото болшинство. Повече от явно е, че има група от хора, която се стреми да направи нова банка, която ще се появи на българския финансов пазар ", съобщи гостът пред Bulgaria ON AIR.
Той добави, че недоверието в четворната коалиция към този момент е достигнало допустимо най-високата степен.

" Открито се заприказва за съществуването на корупционни практики при разплащането на договорите на строителните компании ", добави събеседникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР