Лихвари пребиват длъжниците си. Ето какво разказват жертви на престъпната

...
Лихвари пребиват длъжниците си. Ето какво разказват жертви на престъпната
Коментари Харесай

Проговориха жертвите на циганските барони-лихвари Мето и Трайчо

Лихвари пребиват длъжниците си. Ето какво описват жертви на незаконната група, за която се заприказва в една от последните акции на ГДБОП и Специализираната прокуратура в столицата.

Бандата на ромските барони Мето и Трайчо пребивала грубо и отнемала принудително парцели от хора, на които давали заеми. И освен - присвоявали непознати обществени помощи и търгували с дрога.

„ Долните ми зъби и горните са избити с железна бухалка, от Методи и от Трайко Стоянов”, споделя Иван Борисов, представен от Нова телевизия.

Пострадалите са жертви на Трайко Стоянов, Методи Димитров и техни доближени. Престъпната група беше разрушена при започване на октомври, при огромна интервенция на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

По данни на проверяващите, в продължение на 6 години, задържаните са се занимавали с лихварство, пребивали са длъжници, отнемали са принудително парцели и са пласирали дрога в няколко столични квартала. Има данни, че са печелили и от бизнес с проститутки.

„ Те са се занимавали безусловно с всичко, което генерира непозволен доход”, съобщи Валентина Маджарова, административен началник на профилираната прокуратура.

Основните им приходи били от лихварство, считат проверяващите. Сочените за тартори на групата- Мето и Трайчо имали заложни къщи и компании за бързи заеми, в няколко столични квартала. За да получат заем, клиентите им трябвало да им трансферират жилищата си.

„ Когато имаш потребност от заем, пари, дават дребна сума, само че при изискване, че си трансферирал парцела на тяхно лице, с цел да ти провиснал мечтаната сума. И към този момент владението на парцела е в техни ръце, без значение дали ще си издължиш заема или не.

Когато пристигна периода да си погаси, те му споделят, че е изгорен имотът”, споделя един от пострадалите, поискал анонимност.

„ Едно момче отиде при тях и споделя, залагам си жилището, желая 5 000 лева, да си купя такси и да си работя. Те му дават 5000 лева, той си трансферира жилището и на другия ден, те го продават тоя апартамент, а момчето продължава да си заплаща лихви. И когато схваща, че апартаментът му е продаден, отива там за скандал, обаче те го пребиват и той си млъква по тоя случай”, съобщи Иван Борисов.

Останалите без жилища са десетки, само че от боязън, не всички са се оплакали в полицията. Иван Борисов също твърди, че е излъган от Мето и Трайчо. Закъснял с вноските си по заема и посредством частен правосъден реализатор двамата му взели къщата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР