Лидл България публикува втория си Доклад за устойчиво развитие за

...
Лидл България публикува втория си Доклад за устойчиво развитие за
Коментари Харесай

Над 700 сертифицирани продукта предлага Лидл България

Лидл България разгласява втория си Доклад за стабилно развиване за интервала 2018-2019 година В него веригата отбелязва напредъка си по 20-те значими за заинтригуваните страни и компанията тематики през миналите две години, включващи стадиите от производството на продуктите до предлагането им на потребителите. Сред основните акценти е постигането на задачата на компанията за 20% растеж на сертифицираните артикули и сертифицирани първични материали в продуктите лична марка на Lidl. Техният брой в непрекъснатия подбор на веригата се е удвоил по отношение на 2017 година, достигайки общо над 700 такива продукта в непрекъснатия и акционен подбор на компанията към края на 2019 година

Докладът обгръща финансовите 2018 и 2019 години и е направен в сходство с Global Reporting Initiative Standards (GRI Standards) – една от най-популярните и одобрени методологии за нефинансово докладване. Както и първият Доклад за стабилно развиване на компанията, този също е минал инспекция от самостоятелен инспектор в лицето на Ernst & Young.

„ Вторият Доклад за стабилно развиване на Лидл България е специфичен за нас, тъй като съответствува с 10-годишния ни празник на българския пазар. Той е естествено продължение на уговорката ни транспарантно и намерено да приказваме за това по какъв начин управляваме бизнеса си. Докладът не е единствено знак на последователност и неизменност, които следваме в региона на устойчивото развиване, само че и проявяване на отговорността, под чийто знак изминаха последните 10 години и имам вяра - всички последващи, които предстоят “, сподели Милена Драгийска, изпълнителен шеф на Лидл България.

За всяка от 20-те значими тематики в отчета компанията показва съответните резултати от подхванатите в последните две години ограничения в посока стабилно развиване, както и бъдещите си цели и задължения във всеки стадий от веригата за основаване на стойност. Устойчивият метод на компанията стартира още на стадий първични материали, като фундаментален за хранителния бранш. Лидл България е измежду първите, въвели условието всички плодове и зеленчуци да бъдат от сертифицирани по международния стандарт за качество GLOBALG.A.P. индустриални процеси до края на 2019 година Така веригата способства за това те да са артикул на безвредно и по-устойчиво земеделско произвеждане.

Отговорното отношение към ресурсите намира отражение и на стадий произвеждане, където Лидл България регистрира редица ограничения в посока понижаване използването на пластмаса. Освен понижението на тежестта на тарелките за прясно месо през 2018 година, с което се икономисват 30 тона пластмаса годишно, компанията започва през 2019 година и плана си за смяната на опаковките за прясно месо от личната марка „ Порция прохлада “ към рециклируеми такива, съдържащи над 90% рециклиран материал. Щадящите околната среда опаковки потребителите могат да разпознават и по логото „ Опаковано отговорно – опаковано с грижа за околната среда “.

На стадий интервенции и процеси, компанията подхваща систематични ограничения за ръководство въздействията си върху околната среда. Дългосрочна мярка за реализиране на енергийна успеваемост е узаконяването по ISO 50001 на всички 100 издигнати към 2019 година магазини, логистичните бази и централния офис на Лидл България.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР