Лидерите на страните от Групата на седемте () подкрепят провеждането

...
Лидерите на страните от Групата на седемте () подкрепят провеждането
Коментари Харесай

Какво обещаха лидерите от Г-7 по време на срещата на върха?

Лидерите на страните от " Групата на седемте " () поддържат провеждането на летните Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио това лято в изискванията на пандемия. Информацията се показва в официалното съобщение, признато през днешния ден, 13-ти юни, след края на 3-дневната среща на върха на неофициалното обединяване на Англия, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония в град Карбис Бей, осведоми ТАСС. " Потвърждаваме поддръжката си за семейството на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио по безвреден метод, като знак на световно единение за превъзмогване на болестта, породено от ковид COVID-19 ", се споделя в публично изказване.
Лидерите на страните от Г-7 приканват за мир и непоклатимост в Тайванския пролив . За първи път сходна фраза се появява в взаимно изказване на водачите на Г-7. Също по този начин ръководителите на страните членки на организацията показаха " сериозна угриженост по отношение на обстановката в Южнокитайско и Източнокитайско море " и се опълчиха на всевъзможни едностранни опити да се промени статуквото в този район. Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година, когато останките от силите на Гоминдан, водени от Чан Кайши (1887 година - 1975 г.), избягаха на острова, откакто бяха победени в китайската революция.
 СЗО: Темата за произхода на ковид е повдигната пред водачите от Г-7 СЗО: Темата за произхода на ковид е повдигната пред водачите от Г-7
Лидерите на страните от Г-7 разискаха аргументите за новия вид ковид на срещата на върха в Карбис Бей, оповестява ТАСС. Генералния дир...
Г-7 е подготвена да работи с КНР за справяне с световните провокации от съвместен интерес.  „ Ще продължим консултациите по отношение на общи подходи за оборване на непазарни политики и практики, които подкопават справедливото и транспарантно действие на международната стопанска система “, се споделя в проектокомюникето. Страните от Г-7 приканиха Пекин да зачита правата и свободите на уйгурите в самостоятелния регион Синцзян Уйгур на КНР, както и автономията на Хонконг.
Влошаването на връзките сред Пекин и западните страни е провокирано и от тематиката за правата на националните малцинства в Китай. Западните страни упрекват Китай в основаването на мрежа от поправителни лагери , където до 1 000 000 уйгури могат да бъдат наложително арестувани, и потреблението на насилствен труд на хора, които са там. Китайските управляващи неведнъж отхвърлят ​​информация за основаването на мрежа от наказателни институции в XUAR. Тази пролет Съединени американски щати, Канада, Европейски Съюз и Обединеното кралство постановиха наказания на китайски чиновници, обвинявайки ги в съучастничество в нарушавания на правата на уйгурите, което беше повода за въвеждането на ответни наказания от Китай.
Лидерите на страните от Г-7 показаха сериозна угриженост по отношение на обстановката в Южнокитайско и Източнокитайско море. „ Оставаме съществено загрижени за обстановката в Южнокитайско и Източнокитайско море, а също по този начин се противопоставяме на всевъзможни едностранни опити за смяна на статуквото и увеличение на напрежението ", написа в документа.
Страните от Г-7 приканват за втора фаза от следствието на ковид , водено от Световната здравна организация (СЗО). " Ние молим за навременна, транспарантна, учредена на доказателства втора фаза на следствието на произхода на COVID-19, водена от СЗО ", се оповестява в плана на официалното съобщение.
 Г-7 подаряват на света 1 милиарда дози коронавирусни ваксини Г-7 подаряват на света 1 милиарда дози коронавирусни ваксини
Лидерите на страните от групата на седемте (Г-7) имат намерение да дават на света най-малко 1 милиарда дози ваксини против ковид, съоб...
Освен това, Г-7 ще се ангажира да даде на света 1 милиард дози коронавирусни ваксини през идната година. „ Ангажиментите за Г-7 от началото на пандемията включват общо над 2 милиарда дози ваксини, в това число задължения, поети от нас - водачите на Г-7 - през февруари 2021 година, когато последно се срещнахме и одобрихме тук в Карбис Бей 1 милиард дози на ваксини през идната година ", се оповестява в фрагмент от плана.
Г-7 има намерение да усили годишно финансиране до 100 милиарда $ за битка с изменението на климата , според Парижкото съглашение за климата. " Потвърждаваме общата цел на развитите страни да събират годишно 100 милиарда $ от обществени и частни запаси до 2025 година за ограничения за попречване на изменението на климата и обезпечаване на бистрота на тяхното използване ", се споделя в плана на официалното съобщение. Отбелязва се, че най-бедните разрастващи се страни ще бъдат един от главните получатели на помощ. Размерът на обществените и частните средства, които участниците в Парижката конференция през 2015 година се ангажираха да притеглят годишно за адаптиране към изменението на климата, трябваше да доближи 100 милиарда $ през 2020 година, само че тази задача към момента не е реализирана. Лидерите на Г-7 се ангажираха да реализират нулеви излъчвания на въглероден диоксид в своите страни допустимо най-скоро и не по-късно от 2050 година На срещата бе очебийно желанието на страните да изоставят значително въглеводородите в енергийния бранш през 2030-те години.
Освен това, водачите на Г-7 се застъпват за постоянни и предвидими връзки с Русия , само че приканват Москва да приключи държанието, което те считат за дестабилизиращо. " Потвърждаваме интереса си към постоянни и предсказуеми връзки с Русия. Ще продължим да се ангажираме с Русия там, където има области от съвместен интерес. Потвърждаваме апела си Русия да приключи дестабилизиращото си държание и злонамерени действия, в това число интервенция в демократичните системи на други страни, както и настоятелно да изпълнят своите интернационалните отговорности в региона на правата на индивида “, се споделя в плана. Междувременно, Русия поредно отхвърля изказванията на Запада, че нейните дейности дестабилизират.
Страните показаха и " дълбоката си угриженост ", по отношение на случая с насилственото кацане на самолета на ирландската самолетна компания Ryanair в Минск. Приомняме, че аероплан на Ryanair по маршрута Атина - Вилнюс кацна на летището в Минск на 23-ти май, откакто заяви за взривно устройство на борда. За придружаване на лайнера беше вдигнат дежурният екипаж на изтребителя МиГ-29. След кацане информацията за бомба не беше доказана. По-късно беларуската столица посочи, че Протасевич, търсен от управляващите, е на борда на самолета. Задържан е от чиновници на белоруските правоприлагащи органи. Вечерта на същия ден самолетът излетя от Минск и скоро кацна във Вилнюс.
 Байдън е във Англия за срещата на Г-7 Байдън е във Англия за срещата на Г-7
Американският президент Джо Байдън кацна с полет на Air Force One във военновъздушната база Милденхол в графство Съфолк, Великобритани...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР