Лидерите на различни държави пожелаха скорошно оздравяване на турския президент

...
Лидерите на различни държави пожелаха скорошно оздравяване на турския президент
Коментари Харесай

Световни лидери пожелаха здраве на Ердоган

Лидерите на разнообразни страни пожелаха скорошно излекуване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който се болести с ковид, само че остава в положително здравословно положение и на поста си, както заяви неговият представител, осведомят турски медии.

Сред телефониралите на Ердоган международни водачи бе и израелският президент Ицхак Херцог. По време на диалога двамата водачи са разискали също опцията да се срещнат скоро, осведоми турското президентство.

Пожелания за бързо излекуване на Ердоган и брачната половинка му Емине, която също е с КОВИД-19, изрекоха и съветският президент Владимир Путин и иракският министър председател Мустафа ал Казими. Президентът на Азербайджан Илхам Алиев, президентът на Украйна Володимир Зеленски, министър председателят на Пакистан Имран Хан, емирът на Катар Тамим бин Хамад ал Тани и гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис също пожелаха на турския водач той и брачната половинка му да оздравеят скоро.

Същите пожелания насочиха и президентът на Салвадор Наиб Букеле, който неотдавна посети Турция, президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, президентът на Гватемала Алехандро Джаматей, осведоми в. "Йени шафак ".

Турският президентски представител заяви в това време, че Ердоган резервира положителното си общо здравословно положение и остава на поста си.

"Лекарите чакат до няколко дни той още веднъж да даде отрицателен резултат ", уточни Ибрахим Калън.
Самият Ердоган сподели по-рано по време на телеконферентна връзка с младежката организация на ръководещата Партия на справедливостта и развиването /ПСР/ в Кахраманмараш, че демонстрира единствено леки признаци.

"Не съм привикнал да почивам, /но/ в този момент се получи такава обстановка и ни сложиха в изолираност у дома ", сподели Ердоган. По думите му лекуващите го лекари чакат заболяването да протече леко, защото президентът е инфектиран със считания за по-лек вид Омикрон.
"Ще продължим да работим от къщи. Очакваме вашите молебствия ", уточни още той.
Тайип и Емине Ердоган са сложени в едноседмична карантина в резиденцията си в Истанбул и президентът ще продължи да работи и да взе участие в съвещания онлайн, в случай че това е нужно, оповестиха негови сътрудници пред турски медии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР