Лидерите на Г-7 окачествиха вчера като военно престъпление и отвратителна

...
Лидерите на Г-7 окачествиха вчера като военно престъпление и отвратителна
Коментари Харесай

Г-7 за руския удар в Кременчук: Отвратително престъпление!

Лидерите на Г-7 окачествиха през вчерашния ден като " военно закононарушение " и " отвратителна " офанзива съветския ракетен удар против търговски център в град Кременчук, в Централна Украйна, при който съгласно локалните управляващи са починали 13 души, съобщи Франс прес.

" Безразборните офанзиви против почтени цивилни са военно закононарушение ", показаха водачите на Г-7 в декларация, в която " изрично осъждат отвратителната офанзива " и твърдят, че съветският президент Владимир Путин ще " бъде държан виновен " за нея.

Светът е " ужасяващ " от този удар, който е " последният досега от поредност жестокости ", сподели малко по-рано американският държавен секретар Антъни Блинкън.

Френският президент Еманюел Макрон осъди " абсолютния смут " и прикани съветския народ да " огледа истината в очите ".

Това " единствено ще ускори решимостта " на Запада в поддръжка на Украйна, сподели английският министър председател Борис Джонсън.

Според противовъздушните сили на Украйна комерсиалният център е ударен с противокорабни ракети Кх-22, изстреляни от бомбардировачи с отдалечен обсег на деяние Ту-22 от съветската Курска област.

В Ню Йорк представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, Стефан Дюжарик, прикани враждуващите страни да съблюдават интернационалното право и да " пазят живота на цивилните и цивилната инфраструктура ", и дефинира новия съветски удар като " заслужен за жалост ".

В 19:00 ч. по Гринуич през днешния ден ще се състои изключително съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на последните съветски удари против цивилни цели в Украйна, оповестиха пред Агенция Франс Прес източници от ротационното председателство на Съвета, реализирано сега от Албания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР