Лидерите на двете водещи опозиционни политически сили в Турция -

...
Лидерите на двете водещи опозиционни политически сили в Турция -
Коментари Харесай

Опозицията в Турция се обединява! Искат предсрочни избори и оставка на Ердоган

Лидерите на двете водещи опозиционни политически сили в Турция - Народнорепубликанската партия и Добра партия, Кемал Кълъчдароглу и Мерал Акшенер, приканиха президента Реджеп Тайип Ердоган неотложно да насрочи предварителни избори.

На взаимна конференция двамата водачи, чиито партии образуват опозиционна коалиция, наречена Народен алианс, обявиха, че рецесията, в която се намира страната, се дължи на несправяне на президента със обстановката.

" Турската лира доближи дъното, кухните са обхванати от пожара на скъпотията. Няма орган, който да откри позволение ", съобщи Кълъчдароглу.

По думите му Централната банка, чиято задача е да обезпечи финансова непоклатимост, е изчерпала запасите си заради неприятното управление и не може да спре девалвацията.

" Гражданите са принудени да заплащат сметката за неприятното ръководство. А тези в сарая /има се поради президентският замък - б.а/ си гледат кефа. Настояваме, призоваваме да намерят позволение, само че все едно, че приказваме на стената ", съобщи Кълъчдароглу. " Призовавам ясно и намерено президента Ердоган - като не можеш да управляваш, недей повече да натоварваш народа, той не може да понесе повече от това. Незабавно би трябвало да се насрочат общи избори ", добави той.

Лидерката на Добра партия Мерал Акшенер подчертава върху ширещата се безработица особено измежду младежите, които по думите ѝ търсят способи да изоставен страната.

" Икономическата обстановка в страната се утежнява от ден на ден, бедността към този момент е проблем. Слабата стопанска система е риск за сигурността на страната. Единственият излаз са общи избори, неотложно, " съобщи Акшенер.

Тя уточни още, че Добра партия и НРП са се договорили за общ избавителен проект и че чакат да се причислят и другите опозиционни партии - Партията на щастието на Темел Карамоллаоглу, ДЕВА на Али Бабаджан и Партията на бъдещето на Ахмет Давутоглу.

В политическите коридори се приказва за допустимо премахване на министъра на финансите и хазната Лютфи Елван за противоречие с политиката на Ердоган за понижаване на лихвените проценти.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР