Лидери на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) са оптимистично настроени преди

...
Лидери на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) са оптимистично настроени преди
Коментари Харесай

ХСС предупреди социалдемократите да нямат прекалени изисквания


Лидери на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) са оптимистично настроени преди договарянията за коалиция за съставяне на немско държавно управление, само че предизвестиха социалдемократите да не предявяват прекомерно високи условия.

С такива изказвания излязоха водачът на ХСС Хорст Зеехофер и ръководителят на парламентарната група на баварците Александър Добринд.

„ От името на ХСС желая да заявя, че желаеме съставяне на такава коалиция, персонално аз изпитвам убеденост и ще направя всичко, което зависи от мен. Това може да се реализира, в случай че нашите евентуални сътрудници [ГСДП] не отидат прекомерно надалеч [по време на преговорите] “, сподели Зеехофер. Той добави, че мощна страна като Германия се нуждае от устойчиво държавно управление, „ и всевъзможни други други възможности – държавно управление на малцинството или предварителни избори... мен не ме притеглят “.

Подобно беше изказването и на Добринд. Той акцентира, че ХСС желае коалиция, „ само че единствено при положение, че партията ще бъде за модернизирането на нашата страна, за сигурност и растеж на развиването, а няма просто да посочва тематики, извадени от остарелия социалдемократически багаж “.

Позициите на ХСС и ГСДП се разминават доста по въпросите за миграцията и въвеждането на единна система за здравно обезпечаване. През последните дни от ХСС съществено втвърдиха позициите си и желаеха редуциране на обществените заплащания за бежанците и за ограничение свободното напредване в страната за избрана група мигранти. ГСДП не поддържа такива хрумвания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР