Лидерът в световната ранглиста по тенис за мъже Новак Джокович

...
Лидерът в световната ранглиста по тенис за мъже Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович си гарантира финал на Уимбълдън

Лидерът в международната класация по тенис за мъже Новак Джокович се класира за седми път в кариерата си на край в "Уимбълдън ", откакто победи със 7:6 (3), 7:5, 7:5 поставения под номер 10 Денис Шаповалов.

Шампионът от последните две издания на шампионата от Големия шлем ще пази купата си против италианеца Матео Беретини.

Шаповалов изигра мощен мач против Джокович, само че се провали в най-важните моменти. Той получи сервис-гейм в първия сет при 5:3, само че позволи пробив и равнене, а по-късно направи двойна неточност на разиграване за сета в тайбрека.

Джокович избави всички пет разигравания за пробив на Шаповалов във втория сет, а канадецът направи нова двойна неточност в основен миг и Джокович поведе с 6:5. Сърбинът направи още веднъж пробив в 11-ия гейм на третия сет и в следствие завоюва мача на личен сервис.

Седмият край на "Уимбълдън " изравнява Джокович с Борис Бекер, Артур Гор и Пийт Сампрас на второто място по този индикатор. Роджър Федерер е играл на 12, печелейки осем от тях.

По-рано през днешния ден поставеният под номер 7 Беретини отстрани 14-ия в схемата Хуберт Хуркач (Полша) с 6:3, 6:0, 6:7(3), 6:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР