Лидерът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева беше назначена за

...
Лидерът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева беше назначена за
Коментари Харесай

Опонент на ГЕРБ за кмет на Пловдив стана областен управител

Лидерът на " Съюз за Пловдив " Дани Каназирева беше назначена за регионален шеф на Пловдив на мястото на определения за кмет Здравко Димитров. решението на държавното управление е от сряда.

Каназирева беше измежду главните кандидати за кметския пост в града. На първия тур тя беше трета след Здравко Димитров и претендентът на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация Славчо Атанасов. Според изследванията в деня на вота тя даже можеше да стигне до балотаж, само че действителният ѝ резултат се оказа по-нисък от този на Атанасов, а групировката ѝ беше упрекната, че манипулира социологическите изследвания.

Досега Каназирева беше три мандата общински консултант в Пловдив. Тя щеше да взе участие за четвърти път в локалния парламент, откакто групировката ѝ завоюва 5 места в новия състав на общинския съвет в града.

Много е евентуално при новия пост на Каназирева общинските съветници да поддържат ГЕРБ в локалния парламент. Общинският съвет в града е с доста пъстър състав. В него има представители на 10 политически обединения. ГЕРБ са с най-вече съветници - 17 от 51 общо, само че те не стигат за болшинство и за това ще би трябвало да бъдат привлечени и други обединения.

Досегашният регионален шеф на Пловдив - Димитров, също беше конкурент на претендента на ГЕРБ за кмет преди 4 години. Тогава Димитров не съумя да стигне до балотаж против Иван Тотев. В следствие беше назначен за регионален шефове и мина в редиците на ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР