Лидерът на партия Италиански братя (ИБ) Джорджа Мелони ще положи

...
Лидерът на партия Италиански братя (ИБ) Джорджа Мелони ще положи
Коментари Харесай

Мелони полага клетва като премиер на Италия утре

Лидерът на партия " Италиански братя " (ИБ) Джорджа Мелони ще постави на следващия ден заран в 10:00 ч. клетва като министър председател на Италия дружно с министрите от кабинета си. Днес тя получи мандат от президента Серджо Матарела за сформиране на държавно управление, съобщи АНСА.

Мелони, която изведе дясната си коалиция до успеха на изборите предишния месец, ще стане първата жена министър председател на Италия.

Нейни съдружни сътрудници ще бъдат останалите партии от консервативния блок, част от който е и националистическата ИБ. Това са " Напред, Италия " на Силвио Берлускони и " Лига " на Метео Салвини.

" Джорджа Мелони одобри мандата и показа състав на държавно управление ", заяви пред кореспонденти Уго Дзампети, представител на президентството, откакто Матарела и Мелони организираха съвещания в президентския замък, показва Ройтерс.

Процедурата по встъпване в служба на новото държавно управление планува след утрешното полагане на клетва през новата седмица държавното управление да бъде подложено и на гласоподаване на избор на доверие в двете камари на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР