Лидерът на палестинската терористична групировка Хамас в ивицата Газа Яхия

...
Лидерът на палестинската терористична групировка Хамас в ивицата Газа Яхия
Коментари Харесай

Лидери на Хамас в Газа са избягали в Египет?

" Лидерът на палестинската терористична формация Хамас в линията Газа Яхия Синуар, брат му Мохамед, тяхна сестра и още няколко ръководители на екстремистите са избягали от палестинския анклав на брега на Средиземно море в Египет ", това написа саудитският информативен уебсайт " Илаф ", който цитира арабски източници.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1571
Изданието от близкоизточната монархия изрази догатката, че терористите са взели израелци, държани като заложници след офанзивата от 7 октомври. " Израелските жители може да бъдат употребявани като жив щит ", добави арабската медия, представена от изданието от Еврейската страна " Детали ".

" Предполагаемото бягство най-вероятно е станало през някой от тунелите, свързващи линията Газа със северноафриканската страна. По някои от подземните уреди може да минават даже лекотоварни коли ", добави " Детали ", като се базира на " Илаф ".

" Официални израелски лица обявиха, че не могат нито да потвърдят, нито от отрекат медийната информация ", това заяви от своя страна изданието от Еврейската страна мигнюз.  

Както екипът на към този момент писа, предходната седмица се появиха опасения, че Яхия Синуар евентуално е бил погубен.

" Израелски служби за сигурност от своя страна допуснаха, че ръководителят се крие в някой от многото тунели в линията Газа ", добави израелската медия нюзру.

" В Хамас към този момент е почнал развой на търсене на правоприемник на Яхия Синуар, ако той загине. Най-вероятният нов водач на палестинските терористи в линията Газа е Раухи Мущаа. Той бе съкилийник на Синуар. Мущаа дава отговор за планирането и провеждането на специфични интервенции, в това число и в чужбина ", написа мигнюз.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР