Лидерът на опозицията в Беларус Светлана Тихановская живее в изгнание

...
Лидерът на опозицията в Беларус Светлана Тихановская живее в изгнание
Коментари Харесай

Осъдиха Светлана Тихановская на 15 години затвор в Беларус

Лидерът на опозицията в Беларус Светлана Тихановская живее в заточение в Литва

Съдът в Минск осъди задочно някогашния претендент за президент на БеларусСветлана Тихановская на 15 години отнемане от независимост, предава държавната осведомителна организация BelTA, представена от организация.

Тихановская бе приета за отговорна в " скрит план, осъществен за завладяване на държавната власт по противоконституционен метод ".

Освен това опозиционният водач на Беларус бе упрекната в " основаване на екстремистка групировка и нейното управление, обществено приканване за завладяване на властта и дейности, ориентирани към накърняване на националната сигурност на Беларус “.

Освен Тихановская, в Беларус осъдиха и някогашният посланик Павел Латушко. Той получи задочно присъда на 18 години непоколебим режим в наказателна колония.

Светлана Тихановская взе участие в президентските избори в Беларус през 2020 година, откакто брачният партньор ѝ не беше позволен във вота от ЦИК на страната. По-късно Сергей Тихановски бе арестуван и изпратен в пандиза.

По данни на беларуската ЦИК Тихановская зае второ място в изборите с 10% от гласовете. Опозиционери обаче считат, че за нея са дали своят вот 70-80% от гласоподавателите.

В момента Тихановская живее в заточение в Литва.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР