Лидерът на Обединеното кралство Риши Сунак обяви, че Великобритания изпраща

...
Лидерът на Обединеното кралство Риши Сунак обяви, че Великобритания изпраща
Коментари Харесай

Сунак обяви хуманитарна помощ от 20 милиона паунда за Газа

Лидерът на Обединеното кралство Риши Сунак разгласи, че Англия изпраща спомагателни 20 милиона паунда (23 млн. евро) помощ за подкрепяне на цивилни в Газа, наранени от войната сред Израел и " Хамас ".


С това решение, обещаната поомщ за палестинските територии от Англия след офанзивата на " Хамас " против Израел по-рано този месец, доближава 30 милиона паунда. По-рано бяха предоставени 10 милиона паунда.

„ Ние предоставяме спомагателни 20 милиона паунда филантропична помощ за цивилни в Газа, удвоявайки предходната ни поддръжка за палестинския народ “, сподели Сунак пред английския парламент.

Премиерът осведоми законодателите за обстановката в Близкия изток след визитата му в района предходната седмица.

Той сподели, че идването на камиони с филантропична помощ в Газа е " значим прогрес ", само че добави, че " това не е задоволително ".

„ Нуждаем се от непрекъснат поток от помощ, който да доставя вода, храна, медикаменти и гориво, които са толкоз обезверено нужни “, добави министър председателят.

Сунак също сподели на депутатите, че Англия е открила, че детонацията в болничното заведение Ал-Ахли в Газа, която умъртви стотици хора на 17 октомври, евентуално е била породена от ракета, изстреляна от Газа.

Хамас и " Израел " се упрекват взаимно за гърмежа в здравното заведение.

„ Погрижихме се да разгледаме всички налични сега доказателства “, сподели Сунак.

„ Въз основа на задълбочените знания и разбора на нашите специалисти по разузнаване и оръжия, английското държавно управление преценя, че детонацията евентуално е била породена от ракета или част от такава, изстреляна от Газа към Израел “, добави той.

Френската организация за военно разузнаване DRM съобщи по-рано, че няма доказателства, че израелски удар е предизвикал детонацията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР