Лидерът на най-голямата опозиционна сила в Турция - Народнорепубликанската партия

...
Лидерът на най-голямата опозиционна сила в Турция - Народнорепубликанската партия
Коментари Харесай

Турски опозиционен лидер поема на поход в знак на протест

Лидерът на най-голямата опозиционна мощ в Турция - Народнорепубликанската партия (НРП) - още веднъж поема на поход, откакто през 2017 година измина пеш дистанцията от Анкара до Истанбул в символ на митинг против задържането на опозиционен политик, оповестява уеб сайтът Хаберлер.

Кемал Кълъчдароглу потегля още веднъж на път на следващия ден вечер, само че този път си слага по-скромна цел - да измине 15 километра, с цел да означи 100-годишнината от решителната победа на турската войска в борбата при Думлупънар на 30 август 1922 година Победата на турските сили в тази борба води до цялостното евакуиране на гръцките войски от Анадола. Този ден се празнува в страната като формален празник - Ден на успеха и празник на турската войска.

Заедно с Кълъчдароглу на път от селището Чакърьозю, окръг Афионкарахисар, за град Коджатепе се чака да потеглят и хиляди младежи от младежката организация на НРП.

Разстоянието от 15 км минава през планински маршрут.

През 2017 година Кълъчдароглу измина 450 км в " Поход за правдивост " от Анкара до Истанбул в символ на митинг против ареста на депутата от НРП, публицист и публицист Енис Бербероглу. Той бе наказан на 25 години затвор за разгласяване на секретна информация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР