Лидерът на ливанското движение Хизбула Хасан Насрала изрази вчера задоволството

...
Лидерът на ливанското движение Хизбула Хасан Насрала изрази вчера задоволството
Коментари Харесай

Лидерът на Хизбула приветства резултатите от изборите в САЩ

Лидерът на ливанското придвижване Хизбула Хасан Насрала изрази през вчерашния ден задоволството си от загубата на американския президент Доналд Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. Насрала в същото време прикани районните си съдружници да бъдат нащрек за възможни дейности на Съединени американски щати или Израел през оставащото време до края на мандата на Тръмп.

В предавана по малкия екран тирада Насрала дефинира ръководството на Тръмп като " едно от най-лошите, в случай че не и най-лошото " на Съединените щати, само че акцентира, че новият американски президент няма да промени произраелската политика на Съединени американски щати в Близкия изток.

Насрала окачестви американските президентски избори като извращение на демокрацията, упрекна Тръмп е неукротимост и съобщи, че " арогантността и агресивността " на държавното управление му са нараснали заплахата от война.

Лидерът на Хизбула съобщи също, че се радва на резултат от американските избори, тъй като Тръмп е индивидът, наредил убийството на високопоставения ирански военачалник Касем Солеймани.

Правителството на Тръмп вкара спомагателни наказания против Хизбула, която Вашингтон преглежда като терористична организация, отбелязва Ройтерс.

Лидери на Япония и Южна Корея разговаряха с Джо Байдън

Японският министър председател Йошихиде Суга беседва през днешния ден по телефона с определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Ройтерс. В рамките на диалога Суга посочи значимостта на двустранните връзки сред Япония и Съединените щати.

" Байдън съобщи, че има намерение да ускори връзките сред Съединени американски щати и Япония и да работи дружно с Япония за свободен и отворен Индийско-Тихоокеански район ", сподели Суга пред публицисти в офиса на японския министър председател.

Суга посочи, че той и Байдън са постигнали единодушие да се срещнат персонално допустимо най-скоро.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин и определеният за президент на Съединени американски щати организираха през днешния ден телефонен диалог и подчертаха значимостта на съюза сред Сеул и Вашингтон, съобщи Ройтерс, като се базира на южнокорейския президент. Двамата водачи акцентираха значимостта на това да има мир на Корейския полуостров. Мун съобщи, че ще си сътрудничи тясно с Байдън за превъзмогването на световни провокации като пандемията от ковид и климатичните промени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР