Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин откри дебата по внесения

...
Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин откри дебата по внесения
Коментари Харесай

Корбин поиска оставката на Мей на дебата по вота на недоверие

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин откри дебата по импортирания от него избор на съмнение против премиера на Англия Тереза Мей, написа " Гардиън ".

 Повече от 100 лейбъристи желаят втори референдум за Брекзит
Повече от 100 лейбъристи желаят втори референдум за Брекзит

Не е реалистично предоговаряне на съглашението

Припомняме, през вчерашния ден министър председателят на Англия Тереза Мей претърпя разгромна загуба на вота за съглашението за Брекзит. Загубата на Мей е най-голямата в демократичната история на Обединеното кралство. Правителството изгуби с разлика от 230 депутати. " За " съглашението гласоподаваха 202-ма депутати, в това число 196 консерватори, трима лейбъристи и трима самостоятелни. " Против " гласоподаваха 432 депутати, в това число 248 лейбъристи, 118 консерватори, 35 шотландски националисти, 11 либералдемократи, 10 депутати от Демократичната юнионистка партия, петима самостоятелни, четирима от уелската партия " Плейд къмри " и един от Зелените.

 Снимка 400662
Източник:

 Европейски Съюз нищо повече не може да направи за Брекзит, разгласи Брюксел Обновена
Европейски Съюз нищо повече не може да направи за Брекзит, разгласи Брюксел

Брюксел чака идващия ход на Лондон

Корбин напомни, че през вчерашния ден държавното управление е изгубило гласуването за Брекзит с повече от 200 гласа.

Няма друго държавно управление, което да е изгубило гласоподаване с 200 гласа, акцентира той и означи, че през предходната седмица държавното управление е изгубило и при гласуването на Закона за финансите.

Според него всеки министър-председател, който губи гласувания като тези, би трябвало да подаде оставка. Той добави, че в предишното тъкмо това се е случвало - министър председателите са подавали оставка.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин удостовери, че не е поканен от Мей на диалози сред партиите за Брекзит . Той упреква точно премиера за тази каша. По думите му Консервативната партия е " фундаментално разграничена " по въпроса за Брекзит.

Поради тази причина държавното управление не може повече да ръководи , безапелационен е той.

 Как ще отговори Европейски Съюз на неуспеха на договорката за Брекзит?
Как ще отговори Европейски Съюз на неуспеха на договорката за Брекзит?

Европейски Съюз няма ни минимум желание да предоговаря договорката

Лейбъристът счита, че предварителни избори ще донесат нов подтик на договарянията за Брекзит.

Ако Лейбъристката партия завоюва този спор, ще има огромен спор за бъдещето , дава обещание той, в случай че Камарата на общините не прокара това предложение, депутатите би трябвало да оставят на масата всички вероятни разновидности , само че не и Брекзит без съглашение и договорката на Мей с Европейски Съюз.

Корбин повтори, че " всеки предходен министър председател в тази обстановка " е подал оставка.

Депутатите са длъжни да одобряват това предложение , прикани той.

 Как работи вотът на съмнение на Корбин против Мей?
Как работи вотът на съмнение на Корбин против Мей?

За първи път процедурата ще се организира в сходство с ситуациите в Fixed-term Parliaments Act

Предсрочни избори в този момент е най-лошото нещо, което можем да създадем , отвърна Тереза Мей след речта на Корбин в долната камара на английския парламент.

На депутатите е заложен елементарен въпрос . Трябва ли да има избори? Но това ще задълбочи разделянето. Хората желаят от депутатите да изпълнят волята им за Брекзит. Едни избори ще попречат на това. Ще значи, че осъществяването на Член 50 от Лисабонския контракт би трябвало да бъде отсрочено, което ще сътвори неустановеност, сигнализира Тереза Мей.

Премиерът означи, че Корбин ще гласоподава против положително съглашение за Брекзит, а ще поддържа неприятно предложение за Брекзит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР