Лидерът на Китай Си Дзинпин вероятно ще пропусне срещата на

...
Лидерът на Китай Си Дзинпин вероятно ще пропусне срещата на
Коментари Харесай

Си Цзинпин поднесе най-голямата изненада за срещата на Г-20

Лидерът на Китай Си Дзинпин евентуално ще пропусне срещата на върха на водачите на Г-20 в Индия идната седмица, споделиха източници, осведомени с въпроса в Индия и Китай, представени от Ройтерс.

Двама индийски чиновници, един посланик, основан в Китай, и един чиновник, работещ за държавното управление на друга страна от Г-20, споделиха, че се чака министър председателят Ли Цян да съставлява Пекин на срещата на 9-10 септември в Ню Делхи.
-->
Говорителите на индийското и китайското външно министерство не дадоха отговор на претенции за коментар.

Срещата на върха в Индия беше обсъждана като място, на което Си може да се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който удостовери наличието си, защото двете суперсили се стремят да стабилизират връзките, влошени от редица търговски и геополитически напрежения.

Си се срещна последно с Байдън в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, предишния ноември.

Руският президент Владимир Путин към този момент разгласи, че няма да пътува до Ню Делхи и вместо това ще изпрати външния министър Сергей Лавров.

Един почитан държавен чиновник от Индия сподели пред Ройтерс, че " ние сме наясно, че министър председателят ще пристигна " на мястото на Си.

В Китай двама задгранични дипломати и държавен чиновник въпреки това от Г-20 споделиха, че Си евентуално няма да пътува за срещата на върха.

Източници в Китай, двама от които споделиха, че са били осведомени от китайски чиновници, споделиха, че не са осведомени с повода за предстоящото му неявяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР