Лидерът на италианската опозиционна Демократическа партия Никола Дзингарети съобщи, че

...
Лидерът на италианската опозиционна Демократическа партия Никола Дзингарети съобщи, че
Коментари Харесай

Италианската Демократическа партия е готова да състави правителство с 5 звезди

Лидерът на италианската опозиционна Демократическа партия Никола Дзингарети заяви, че е уведомил италианския президент Серджо Матарела, че неговата политическа групировка е подготвена да се опита да сформира държавно управление с антисистемното Движение " 5 звезди ", съобщи Ройтерс.

След среща с Матарела Дзингарети съобщи пред кореспонденти, че неговата партия е подготвена да одобри и претендента на Движение " 5 звезди " за министър председател - досегашният министър-председател Джузепе Конте.

Движение " 5 звезди " и Демократическата партия са обичайно непримирими политически съперници, само че в края на предходната седмица те започнаха договаряния за нова ръководеща коалиция, откакто държавното управление, в което влизаха придвижването и крайнодясната партия " Лига ", се разпадна след продължителни вътрешни пререкания.

По-рано в сряда се появиха подозрения, че съдружните договаряния могат да се провалят поради поредна спънка. Демократическата партия (ДП) желае вицепремиерския пост в новото италианско държавно управление, за което договаря с Движение " Пет звезди " (ДПЗ). Това съобщи заместник-лидерът на Директива за птиците Андреа Орландо, представен от Ройтерс.

Досега противоречивата точка в договарянията сред двете сили, почнали в петък, беше дали Джузепе Конте да остане министър председател. ДПЗ настояваше Конте да бъде избран отново на поста и очевидно Демократическата партия е склонила да одобри това искане.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР