Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц препоръча партията

...
Лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц препоръча партията
Коментари Харесай

Мартин Шулц препоръча преговори за сформиране на коалиция с Меркел

Лидерът на Германската социалдемократическа партия ( ГСДП ) Мартин Шулц предложи партията му да стартира проучвателни договаряния с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за съставяне на ръководеща коалиция. Това разгласи източник от ГСДП , представен от " Ройтерс ".

Ръководството на ГСДП се е срещнало тази заран, с цел да разиска покана от консерваторите на Меркел да влязат в съдружни договаряния, като Шулц се чака да даде отговор в ранния следобяд немско време.

ГСДП , която претърпя най-лошия си избирателен резултат в следвоенната ера на парламентарните избори през септември, в началото планираше да остане в съпротива, само че беше подложена на напън да премисли позицията си, откакто Меркел не съумя да образува трипартийна коалиция със Зелената партия и Свободната демократическа партия.

Междувременно заместник-председателят на ГСДП Олав Шолц, който е кмет на Хамбург, акцентира, че Германия се нуждае от устойчиво държавно управление, способно да играе водеща роля в Европейския съюз.

По думите та Шолц, Германия имала отговорност към Европа да образува устойчиво държавно управление и прикани сътрудниците си да не препъват договарянията с ненужни червени линии.

" Германия се нуждае от устойчиво държавно управление, тъй като е най-голямата страна в Европейския съюз ", добави Шолц.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР