Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов изрази задоволството

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов изрази задоволството
Коментари Харесай

Борисов търси кои депутати от ПП-ДБ отсъстват

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов изрази задоволството си от признатия на първо гласоподаване план за промени в Конституцията , само че търси да види кои народни представители от парламентарната група на ПП-ДБ са отсъствали и ги е нямало. Пред публицисти в коридорите на Партийния дом Борисов изясни, че след една седмица ще е второ четене, а на 20 декември трето четене на плана за промени в Основния закон.

Той уточни, че има неща, с които депутатите могат да се съобразят с президентската институция в плана за промени в Конституцията. Двойното поданство за министри би трябвало да отпадне , тъй като в тази динамичност, доста има доста съумели българи живеят на открито, не желаят да си заменят двойното поданство, а можем да ги използваме като министри и ще бъдат сполучливи. Ще настояваме с сътрудниците, в случай че намерим единодушие сред трите партии, разяснява Борисов.

Той изясни, че засяга сполучливи български жители в чужбина, само че не посочи дали засяга двойно поданство от Европейски Съюз, или от трети страни. " Ако нагледно казано сте в Канада, вместо да става тук проблем, че ставаш министър - умерено можеш да дойдеш, да си министър, а по-късно да си отидеш да живееш в Канада, без да се отказваш от поданството. Имахме подобен казус, той излезе нелепост, излезе с политически вреди ", сподели Борисов. Запитан, дали засяга Кирил Петков, той изясни: Визирам съумели български жители в чужбина, които да можем да ги притеглим в изпълнителната власт. И се обърна към стоящи в профил Христо Иванов с: Нали, Христо?

Запитан дали ще важи и за Турция това, Борисов изясни: Убеден съм, че и в Турция има български жители, или с двойно поданство, които умерено биха могли да бъдат употребявани, в случай че са толкоз положителни, и давам образец с Илхан Кючюк. Той е български жител и в случай че е от Турция, има ли проблем да пристигна да стане министър?

Затова споделих - с сътрудниците от двете групи ще обсъдим всеки един подробност, ще отговорим на всяко едно терзание, и най-после ще имаме нещо, които да работи за европейско развиване, акцентира Борисов.

За мандата на ръководителите на висшите съдилища изясни, че ще се откри поддръжка за един мандат. Много забавно е мнението на Венецианската комисия, която споделя в прокурорската гилдия да не са повече политиците, а ние споделяме - нищо, ние ще си ги създадем да са по-малко или повече.

Във връзка с регулаторите, Борисов посочи, че не са разпределени, само че с сътрудниците от ПП-ДБ сме се разбрали - в стая в Народното събрание, че когато всичко се разберем, това е европейският принцип, който и Атанасов доста пъти е казвал пред вас: Докато всичко не е решено, нищо не е решено. Когато ги решим всичките в пакет, ще го съобщим.

Няма да се парцелират регулаторите, ще се търсят най-хубавите хора, които могат, а те не са към този момент доста , добави той.

Борисов поддържа изпращането на. Особено тези с отпаднала нужда, тези, които са развалени, само че могат да се поправят, да се дадат и да се заменят с нови системи, които да покриват и въздушните системи, както направихме със страйкърите и бронираните машини. Това е развой, който може да обнови българската войска, сподели водачът на ГЕРБ.

По мотив последните проучвания, съгласно които Народното събрание има доста невисок рейтинг, Борисов сподели: Винаги съм апелирал хората да гласоподават, и съм дал своя вот. Това, което народът е отредил, това е в Народното събрание.
 Бойко Рашков пропука конституционното болшинство Обновена
Бойко Рашков пропука конституционното болшинство

Все отново Народното събрание одобри на първо четене измененията в Конституцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР