Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Тодор Тодоров от ръководството на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Тодор Тодоров от ръководството на
Коментари Харесай

Борисов, избрана преференциално от ДПС и още трима няма да са депутати, Пеевски ще е

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Тодор Тодоров от управлението на ГЕРБ и още трима от Движение за права и свободи няма да са депутати в 47-ия парламент. Централната изборна комисия е почела настояванията им и не ги е оповестила за определени за народни представители, се вижда от решенията на уеб страницата на комисията.

На мястото на Борисов от 25-и изборен регион в София влиза някогашният зам.-министър на образованието Петър Николов, а от Пловдив-град - екологът Стефан Шилев. На мястото на Тодоров влиза Ивелин Статев, който е показан като икономист и основен секретар в регионална администрация Силистра.

Три отхвърли да бъдат определени за депутати има от листите на Движение за права и свободи, само че глобеният по закона " Магнитски " предприемач Делян Пеевски не е измежду тях. Преференциално определената Веселина Радославова в София-област от Движение за права и свободи се е отказала и на нейно място влиза вторият в листата - досегашният народен представител Петър Чобанов. Двама от листата на придвижването в Пазарджик са се отказали също - вторият Сюлейман Кичиков и третият Осман Мурадов, и в случай че зам.-председателят Йордан Цонев влезе от Велико Търново, народен представител ще е Небие Кабак.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР