Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на официалната церемония по

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на официалната церемония по
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов официално подкрепи проф. Герджиков за президент и заяде Радев: Той е все под пола, все с баджанаци

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде на формалната гала по откриването на на някогашния министър на културата Вежди Рашидов.

Очаква се след церемонията по откриването Борисов да разяснява поддръжката за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент.

" Аз се занимавам с значими неща. Не ми се приказва за духовното положение на изпаднал в рецесия човек, а той е все под пола, все с баджанаци. Преди 5 години обясняваше какъв общественик съм, в този момент нелепостите му нямат край ", отсече пред публицистите Борисов, който поздрави Вежди Рашидов за откриването на галерията.
свързани новини55192на 01.10.2021514134на 01.10.2021
" Не имам вяра, че Радев може да каже тези неща. Ако е споделил това, той не схваща какво е работил пет години. Вечерта след изборите, който стане президент, би трябвало да е президент на всички българи. Имахме 2-3 кандидатури - на Дончев на Митко Николов. Преди 10-ина дни пристигна Краси Вълчев и сподели, че в университетските среди се разисква кандидатурата на проф. Герджиков ", разкри той.

" Радев не е подобен храбрец, та да споделя, че се укривам. Много са страшни с Бойко Рашков. Само да внимава какво му споделя Деси, че там е по-друга обстановката ", разяснява Борисов.

" На нас ни би трябвало мир, примирение. Проф. Герджиков е ректорът на ректорите. Какъв по-голям обединител може да се откри? Приемаме, че Радев е прав, излизам аз и разделяме народа. Това ли търсим или търсим човек, който може да ни събере всички дружно ", попита водачът на ГЕРБ.
свързани новини288971на 02.10.2021
По думите му Радев от самото начало се изявява и като деспот, и като президент, и като ръководещ.

" Мен ме интересуват парламентарните избори. Засега социологията е добра. Надяваме се да сме първа политическа мощ. А на другите избори съм сигурен, че симпатизантите на ГЕРБ, а и доста други хора ще поддържат интелигентен, хубав, просветен, спокоен, естествен и добър човек пред деспот. В това съм уверен ", отсече Борисов.

Той изрично съобщи, че партията ще поддържа проф. Герджиков, в комитета му ще влязат хора от ГЕРБ, а ректорът на СУ самичък ще дефинира своето вице.

" Коя партия излъчи претендент? Българска социалистическа партия излъчи ли - не. " Демократична България ", " ИТН " излъчиха ли кандидат- не ", недоволства ръководителят на ГЕРБ.

" Тези хора не могат друго, с изключение на да нападат. Чудовищна инфлация, цените внезапно нагоре. Тежка ще е обстановката на тези, които ще би трябвало да ръководят през януари и февруари. Спад с 63% на инфлациите. Забраниха на публицистите да вървят да гледат кораба. Сигурен съм, че към този момент този транспортен съд тече. Както сподели Младен Маринов, в случай че бяхме ние на власт, в този момент щях да съм ги предиздвикал с жива верига и кофи да го вадят този транспортен съд ", продължи Борисов.

" Изведнъж Радев както беше самичък, в този момент ще загуби. Неговата игра е да се бият двама генерали, да разделят народа и през това време страната да банкрутира. Предпочитам Банкя пред " Калина " и неговите басейни и покои, в които живеят ", безапелационен е някогашният министър-председател.

" Чух за желанията на проф. Герджиков и аз реализирах връзката с него. Аз го потърсих ", разкри представителят на ГЕРБ и някогашен министър на образованието Красимир Вълчев. Той добави, че преди 10 дни е имало среща сред него и проф. Герджиков, а по-късно е имало среща сред него и Бойко Борисов.

Вълчев разгласи, че проф. Герджиков има поддръжката на академичната общественост и на съвсем всички ректори в страната. " Надяваме се ние да сме единствено една от партиите, които ще го поддържат. Оттук нататък той ще си търси поддръжка. ГЕРБ ще взе участие в президентската акция, само че както водачът на ГЕРБ сподели, приоритет са ни парламентарните избори ", приключи някогашният учебен министър.







Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР