Напрежение на протеста на протестиращите превозвачи в София. Полицаи не

...
Напрежение на протеста на протестиращите превозвачи в София. Полицаи не
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: МВР на Бойко Рашков спира протестиращите превозвачи да стигнат Министерски съвет. Хората негодуват: Това е грубо погазване на закона, на 18-ти ще дойдем пак

Напрежение на митинга на протестиращите превозвачи в София. Полицаи не разрешават на десетките тежкотоварни коли да тръгнат от бул. " Цариградско шосе " към Министерски съвет, научи извънредно организация ПИК.

Шофьорите са принудени от чиновниците на вътрешния министър Бойко Рашков да останат на място в региона на парк " Врана ". Недоволните обаче са безапелационни, че те имат позволение от Столична дирекция на вътрешните работи за днешния митинг пред Министерски съвет и недоумяват за какво служителите на реда ги държат непозволено.

Очаква се в идващите минути протестиращите да дадат брифинг на бул. " Цариградско шосе ".

Припомняме, че от през днешния ден превозвачите стартират общонационални митинги, откакто бяха изгонени от Кирил Петков по време на срещата им, където трябваше да се разиска опцията за понижаване на акциза върху горивата.
свързани новини85512на 10.05.202265601на 10.05.2022
" Няма да отстъпим! На 18 ще дойдем отново ", заканиха се превозвачите.

" Днес българското държавно управление брутално погази закона. Ние имаме позволение за митинг, а това право ни беше отнето по най-груб и непоследователен метод ", означиха още те.

Превозвачите приканиха някой да им каже - за какво не са били позволени да упражнят правата си, които българската Конституция им дава. Те допълниха, че ще бъдат упрекнати в политически пристрастия, с цел да се извърнат хората против тях. " Но хората схващат, виждат и знаят. Те не могат да бъдат заблудени ", обявиха протестиращите.

" Един човек, чиято фамилия наподобява на Фуражков, ни върна в 90-та година. Пожелаваме му триумф ", означиха още те.

На митинга на 18 май превозвачите ще преустановят транспортите на пасажери и доставки: " И в случай че в този момент ни стопират, с цел да не можем да излезем, тогава ще ни карат да излезем да работим. Защото изискванията, в които сме сложени да работим, е връщане в комунистическите времена. Ние не сме били унизени по този начин в никакъв случай до момента, от нито едно държавно управление преди. Ако това е " Промяната ", благодарим! ".

Хората обявиха още, че сътрудниците им в Плевен са били разпръснати по принудителен метод. " Нека да дойдат и тук да ни арестуват и да ни кажат за какво. Какво сме създали?! ".











Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР