Големият скулптор, бивш министър на културата, бивш депутат от ГЕРБ

...
Големият скулптор, бивш министър на културата, бивш депутат от ГЕРБ
Коментари Харесай

САМО В ПИК TV! Вежди Рашидов с гневна атака срещу безумията на Просто Киро и компания: Държавата е овладяна - един ашлак дойде от Харвард и осра всичко! Казах на Борисов, че е грешка всички да се увличат по младите

Големият ваятел, някогашен министър на културата, някогашен народен представител от ГЕРБ и началник на комисията по просвета и медии Вежди Рашидов с гневна офанзива против безумията на кабинета на Просто Киро и четворната коалиция, която ръководи България.

" Ще опровергая това разделяне на изкуството и просвета, тъй като всичко е политика. Парите, които чакат артистите, това е политика. Заплатите, които чакат от страната артистите, е политика. Правенето на археология е политка. Аз съм човек, който с изключение на заплатата си като министър, не съм взел един лев от страната. Животът ме понаучи самичък да се оправям. Когато си подвластен от страната и това касае културата, естествено е или да си мижитурка безмълвна, или да си будна човешка съвест. Смятам, че и творчеството, и изкуството, и естетиката на една страна, всичко това е част от културната политика на една страна. Затова виждам с неприятно око на пасивни министри ", стартира Рашидов.
свързани новини70504на 25.04.202234629на 16.04.2022
" Много е елементарна аритметиката - един министър би трябвало да остави знаци след своето министерство. Аз мога да покажа 10 театъра, аз мога да покажа националните музеи - 6 музея съм направил, зз мога да покажа Ларгото, националнаата изложба " Квадрат 500 “, продължи той.

" Когато аз станах министър, имах бюджет 96 млн. лева Оставих министерството на 180-200 млн. лева Сега са на 344 млн. и нищо не се случва “, показа той.

" Киното не си получи 40-те млн., които вкарах като ръководител на комисията. Сегашният не зная въобще какво прави. Като знам кой е ръководител на комисията по просвета, горката просвета “, възмути се Вежди Рашидов.

" Овладяна е страната. Ще бъда прям, тъй като остават единствено откровенията, които мога да кажа. Нямам огромни упоритости и ползи в политиката към този момент. Аз не харесвах комунистически синове да бъдат хранени от американските демократи. При мен пристигна американската посланичка Марси Рийс. Позволих си да й направя забележка, тъй като тя беше в Управителния съвет на " Америка за България ", една фондация, на която Прокопиев заплати три години да ми викат оставка под прозорците. Казах й да не разделя българската интелигенция на две. Държавата ни е прекомерно дребна за това. На Сорос хората, от колумниста във Виена до Прокопиев, са тежка номенклатура. А ние от Кърджали какво да вършим? Вижте, политиката е доста сериозен поминък, касае ориста на цяла нация. И тук опити и игрички не стават. Не може неподготвени хора за ръководство да ги довеждаш от улицата. Улицата може да донесе единствено улично държание “, проучва създателят.
свързани новини21210на 16.04.2022
" На Борисов съм му споделил, че беше неточност всички да се увличат по младите. Държава се ръководи не от млади, а от можещи. Гледам и нашата група от ГЕРБ. Има пет индивида говорящи ", разкри той.

" Бездарието ражда единствено бездарие. Аз съм доста обезпокоен от това ръководство. Простотия, от която ще берем тежки плодове ", заключи Вежди Рашидов.

" Прокопиев сега добре го опазихме ние от ГЕРБ, сносно си живя от телерантност. Бойко постоянно е бил уравновесен. Прокопиев завладя и ръководи страната и то неприятно. За това час по-скоро тази улица, която беше финансирана от него, да си взима багажа и назад на улицата. В България би трябвало да дойдат читави, образовани и готови хора. Защото България постоянно е страдала от простотията на улицата. От Харвард пристигна един ашлак и осра всичко. Тази страна е и моя. Аз имам правото да бъда сърдит. Аз не съм бил в Канада, аз съм строил тази страна, която е и моя. Ние си я построихме. А в този момент мърлянето е необикновено към този момент една година. Този човек е несъответстващ. Ти съсипваш една държавичка, тя е държава-страдалник, тя така и така беше бедна. Ти идваш тука с инфлацията да убиеш българина “, разгневи се скулпторът по адрес на Кирил Петков.

" И при нас, и при Бойко, се увеличаваха някои неща, само че той намираше салдото, с цел да не го заболи българина “, призна Рашидов.

“Това ръководство прави огромни бели и то би трябвало доста бързо да бъде заменено. Притеснява ме, че в Народното събрание се разиграва един спектакъл. При апетит спектакъл никой не върви да гледа. По-бързо би трябвало да си отиде държавното управление, към този момент е направена огромна пакост, не могат момчетата, да си вървят. Събират децата от селските читалища, това не е мотив да направиш някой властник. 4300 читалища има в цялата страна. Дошло детето от Лондон, помело малко там и дай да го създадем министър “, недоволства Вежди Рашидов по отношение на министъра на културата Атанас Атанасов.

" Политик, който не е в положение да направи разлика сред американско ръководство и американски народ, съветско ръководство и съветски народ, той няма място в политиката. Не съм склонен с тази война да умират хора. Не имам вяра някой естествен да желае това. Простотията не трябва да санкционира нас вместо Путин. Утре няма с какво да се отопляваме “, подлага на критика той властта.

" Вие сте правдива медия, необикновена медия, ще кажа нещо извънредно. Ние не можахме да се научим от великите империи. Вземете 100-милионна Турция. Какво споделя този шмекер? Няма да пуснем съветските кораби по Босфора, те така и така са в Черно море, няма да се откажем нито от Русия, нито от Украйна. Защото това са националните ползи на турските жители. На този му стопират тока, бензина, газа и вика националните ползи. Какви ползи? Ти разгони семейството на националния интерес “, акцентира той за държанието на Просто Киро.

“Петков отива да слугува в Северна Македония. Не може да си безконтролен слугинаж към нацията си " възмути се събеседникът на Ива Николова.

“Хората се усетиха и изпратиха партията на Слави на последно място. Хората виждат Движение за права и свободи. Доган е едно, политическата игра е друго, те играят професионално. ГЕРБ имат готови фрагменти. И " Възраждане " не са глупави хора, вадят забавно държание, водачът им стартира да ми харесва “, уточни той в коментар за положението на политическия живот все още.

" Българинът постоянно след помощта на чужденци е страдал най-вече. Нямаме потребност да ни дават ум извън ", посъветва Рашидов.

" България има задоволително умни хора, народът би трябвало да се огледа. Аз не съм пущал бюлетини за тези и след това да крещя " Олеле, майко ". Когато пущат бюлетина, би трябвало да се гледа. Отговорността е на цялото ни общество, ще носим тази виновност, ние сме ги избрали. Аз съм дал своя вот за по-разумното. Сега би трябвало да ги изритаме тези момчета колкото се може по-рано, а по-късно да седнем, с цел да забележим образовани, умни и можещи хора, които да подкрепим “, приключи прегледа на политическия живот у нас Вежди Рашидов.

" Ще си разреша да кажа нещо - в последно време започнах да следя държанието на президента. Това държание аз бих го подкрепил с две ръце. Минаха през солта, облизаха, кой каквото отнесе - отнесе. Радвам се, че двамата по-разумно приказват, нападките изчезват в името на националните ползи и отговорности “, разяснява той дали Радев и Борисов биха седнали да една маса за бъдещето на България след аферистите от Харвард.

" Правосъдната министърка - една година ме занимава с Гешев. Ало, не можеш да го свалиш, не четеш закона. На Гешев ще му мине мандата, седни и направи правосъдната промяна. Какво му е на Гешев? Направете ми правосъдната система да работи Съдя Минеков, оскърби фамилията ми, не съм човек от улицата “, приключи изявлението си Вежди Рашидов.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР