Лидерът на БСП Корнелия Нинова, заяви, че ще даде бюджета

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова, заяви, че ще даде бюджета
Коментари Харесай

БСП дава бюджета на НЗОК на Конституционен съд

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи, че ще даде бюджета на НЗОК на Конституционен съд. Причината - през преходните и заключителните разпореждания на бюджета на здравната каса се променят 18 други закона.

Нинова изброи и част от законите, които се трансформират - Изборния кодекс, Закона за публичните поръчки, Закона за налозите върху приходите на физическите лица, Закона за протекция на детето - общо 18 съгласно нея. 

" Това е тежък удар върху българското законодателен развой и леке върху лицето на българския парламент. Ето за какво, ще видите, че на съображение Закон за нормативните актове, правилника за неговото приложение и Конституцията на република България, Българска социалистическа партия за България внасяме Закона за бюджета на здравната каса в Конституционния съд ", сподели тя.

Нинова посочи, че по време на 4-часовите диспути от ГЕРБ са се изказали един път, а от другата групировка във властта - Обединените патриоти, нито един път. Тя акцентира, че в програмата на държавното управление опазването на здравето е записано като главен приоритет. 

" Представям си в случай че не ви беше приоритет, какъв спор щеше да се води тук ", добави тя.

Нинова посочи, че социалистите са създали 41 оферти за промени в бюджета, които целели смяна на модела. 

Веднага след нея на трибуната излезе депутатът от ГЕРБ и ръководител на здравната комисия Даниела Дариткова. Тя прикани депутатите да се върнат към съответните текстове на закона.

" Това са текстовете - апелирам да ги подкрепите. Всички останали изявления са за пред медиите ", сподели тя по адрес на Нинова.

Николай Александров от " Атака " добави тезата на Дариткова. Според него задачата на Нинова била да влезе в новинарските излъчвания. Той разкритикува и приложенията на Българска социалистическа партия за промени в бюджета сред двете четения - всичките били текстът на ръководещите да се анулира.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР