Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на премиера Бойко

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на премиера Бойко
Коментари Харесай

Нинова поиска оставката на правителството заради трагедията край Своге

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска оставката на премиера Бойко Борисов и цялото държавно управление поради злополуката в Своге при която починаха 17 души, сривът с Търговския указател и банкрута на застрахователя " Олимпик ".
" Има ли храброст министър председателят Борисов да каже, че строи пътища и автомагистрали, с цел да умират по тях - би трябвало политическа отговорност ", сподели Нинова на конференция в централата на партията.
" Трябва да е ясно, че виновникът за такива обстановки е единствено един и това е държавното управление на Бойко Борисов и той персонално. " Гордостта на премиера – автомагистралите са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането, добави Нинова.
" Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега към този момент корупцията убива в същинския смисъл на думата. Невинни българи заплащат с живота си кражбите на държавното управление на Бойко Борисов. Обръщаме се към всички хора, българи, че това просто не може да продължава повече по този начин ", прикани Нинова.
Според нея даже и строителите на сектора на пътя в Своге - " Трейс ", който се счита за рисков, да бъдат извадени от схемата те ша бъдат сменени с друга компания. Това е моделът на прехода, счита Нинова. " Ще се смени тази компания с друга, ще понесе някой отговорност на ниските нива, само че моделът остава ", сподели още Нинова.
Какви съответни стъпки ще предприеме Българска социалистическа партия ще стане ясно, откакто депутатите от партията се съберат при започване на парламентарния сезон другата седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР