Лидерът на БСП Корнелия Нинова, партията мандатоносител за съставяне на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова, партията мандатоносител за съставяне на
Коментари Харесай

Нинова спешно свика коалицията - да се вземат в ръце

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , партията мандатоносител за сформиране на държавно управление, привиква незабавно всички ръководители на парламентарните групи на " Продължаваме промяната ", Демократична България, Има Такъв Народ в Народното събрание поради рецесията с ръководителя на КЕВР , работата на Народно събрание и периоди за образуване на кабинет.

" Искам незабавно среща с управленията на ПГ на четирите партии, с които преговаряме за държавно управление, да се даде изясненост какво имат намерение депутатите да вършат и за какъв интервал от време ... и да вършим държавно управление, да се хващаме да подсигуряваме сигурност и непоклатимост за страната ", изясни Нинова.

Мандатоносителят не може да става пленник на безредните им придвижвания , никакво отсрочване и шикалкаване, безапелационна е тя.
 На Нинова й светят предупредителните лампи в договарянията
На Нинова й светят предупредителните лампи в договарянията

Тя желае да се обезпечи непоклатимост за България

Исканията на Корнелия Нинова са няколко : да кажат управленията на четирите ПГ какво желаят от мандатоносителя, да кажат какъв брой време е належащо да работи Народното събрание, да одобряват, че няма да излизат почивка през август, че ще свършат работа за 4 седмици, да се каже по дати по кое време ще се гласоподават правила за КЕВР, КПКОНПИ, да има изключителни съвещания на Народното събрание, да се тушират его, страсти и да се изведе България от рецесиите.

" Не мога да държа мандата безпределно , макар че Конституцията не ни лимитира, не е морално, уточни Нинова и акцентира, че не желая Българска социалистическа партия да е причина да се държи страната в безпорядък.
 Нинова: Нужно ни е повече време за договаряния
Нинова: Нужно ни е повече време за договаряния

Срокът е до на следващия ден вечер, с цел да може в понеделник да стартира вторият кръг договаряния

" Ситуацията е следната - решението на Конституционен съд блокира работата на КЕВР , няма орган, който да дефинира цените на ток, вода, не може да се вкарат двете цени за бизнес и небогати, има проблеми и с енергийната беднотия. Това основава нов проблем към образуването на държавно управление ", изясни още водачът на Българска социалистическа партия.

Чувала, че депутати ще желаят и не е съгласна.

Срещата стартира към обяд в Народното събрание, има потвърждения от всички ПГ, че ще участват на нея.

Припомняме, че в , именуван още спешен, - Българска социалистическа партия, не съумя да събере поддръжка за второ държавно управление с техния мандат, а и без да се опитат да образуват държавно управление.

Миналата година при предварителните избори, Българска социалистическа партия още веднъж беше определената от президента партия.

Веднага водачът за сформиране на държавно управление, като през вчерашния ден такива бяха извършени и с самостоятелните депутати. Именно през вчерашния ден обаче Нинова разгласи, че ще е нужно очевидно повече време. Това стана редом обаче с оповестяването на решението на . В момента би трябвало да тече процедура по координиране на цените на природния газ за август месец, само че в последните няколко месеца КЕВР утвърждава настоящите цени със задна дата, което провокира сериозен стрес и неодобрение у бизнеса.

Днес пък стана ясно и че за закупките, които прави " Булгаргаз " на природен газ, които съставляват риск за националната сигурност.

Паралелно с това обаче министър председателят в оставка, само че и водач на Политическа партия Кирил Петков се намира в Азербайджан, където договаря спомагателни количества азерска газ.
 ГЕРБ с ултиматум към Българска социалистическа партия: Или лист със законите, или маските падат
ГЕРБ с ултиматум към Българска социалистическа партия: Или лист със законите, или маските падат

Исканията на Петков за Рашков са политически рекет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР