Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи специално съобщение тази вечер,

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи специално съобщение тази вечер,
Коментари Харесай

Нинова с разяснение: Ще приема ли новият кабинет третия пол

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова направи особено известие довечера, в което увери, че съглашението за съставянето на държавно управление не планува приемане на трети пол у нас, нито одобрение на Истанбулската спогодба.

" Виждам, че се тиражира следващата неистина. Никъде в съглашението за основаване на държавно управление не е записано приемането под каквато и да е форма на Истанбулската спогодба и обществения пол. Българска социалистическа партия защитихме в договарянията нашата позиция ", показва Нинова. 

" Конвенцията е противоконституционна. Полът е мъж и жена. Никъде не написа, че ще ратифицираме Истанбулската спогодба или, че ще признаем трети пол отвън мъж и жена. В  споразумението е записано единствено, че ще въведем в националното законодателство тези текстове, които касаят насилието над дами. Между другото, Българска социалистическа партия предложихме такива текстове в предходни национални събрания: да вземем за пример да има регионални центрове за отбрана на потърпевши от принуждение. Злонамерените опити да се злепостави Българска социалистическа партия и новото болшинство ще срещат нашия безапелационен отпор " се споделя още в известието на соцлидерката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР