Лидерът на БСП Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик
Коментари Харесай

Нинова написа ново писмо на Радев и даде оценка на кабинета "Борисов 3"

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила написа ново писмо до президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, оповестиха от пресцентъра на партията.

Повод за него още веднъж е извършения КСНС от 30 май и решенията взети на него. Нинова към този момент един път писа до президента, с цел да го пита дали решението за интегрирано развиване на бранш "Сигурност " и систематизиране на ресурсите по обособените държавни органи и структури за идващите пет години е изпълнено от държавното управление. Последва и отговор от президентството.

Ето какво гласи новото писмо на Нинова:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

От отговора Ви на мое запитване - дали държавното управление на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила е изпълнило решенето от КСНС да предложи до 20 юни 2017 година "Интегрирано развиване на бранш "Сигурност " и систематизиране на ресурсите по обособените държавни органи и структури за идващите пет години ", излиза наяве, че ръководещите не са изпълнили това решение.

На провелия се при Вас КСНС на 30 май 2017 година бе взето и друго решение – до 30.06.2017 година да се разработят съответни проекти за „ попълване на дефицита от персонален състав в бранш „ Сигурност” и ограничения за повишение на неговата подготовка, мотивация и престиж; ускорена реализация на плановете за модернизация; поддръжката на техниката, въоръжението и оборудването до замяната им с нови образци”.

Моля да ни информирате - постъпили ли са при Вас съответни проекти от държавното управление в осъществяване на решението на КСНС. ", написа Нинова.

Малко по-късно тя даде и своята оценка за ръководството на кабинета "Борисов 3 ".

"Точно през днешния ден се навършват 2 месеца от избирането на държавното управление. Нашето усещане е, че Бойко Борисов изпуска нещата от надзор. Държавата всекидневно се раздира от кавги и то основани от ръководещите. Заглавието на тези два месеца е: неустойчивост и корупция. Все още държавното управление няма управническа стратегия. Започнаха с корупционни кавги, които и до през днешния ден не престават. Имахме министър, назначен за 24 часа и уволнен поради подозрения за корупция. Имаме обвинявания от прокуратурата във връзка с строителството на пътища в АПИ. Случаят НДК и взаимни обвинявания от ръководещите за подозрения за корупция. Имаме неустойчивост и разделяне, език на ненавист и разделяне на обществото ни на едни групи против други. Опозицията в Народното събрание е наричана „ убийци “. МВР-заплати против училищен заплати – опълчване на едно съсловие на друго, което за нас е безусловно недопустимо. Започват митинги – на майките с деца с увреждания, лекарите, Министерство на вътрешните работи. Това демонстрира неустойчивост и напрежение в обществото. За страдание отвориха и тежка война в институциите с комисията анти-Радев. На фона на всичко това породи и спорът в Асеновград, където една общественост застава против друга. Улисани в тези ежедневни кавги, тихомълком не се видя, че взеха нов заем от близо 400 млн.лв., усилиха се цени на парно, ток, Топлофикация, административни такси в съдилищата. Вместо след изборите да се внесе сигурност, непоклатимост и да се подсигурява развитие- неустойчивостта се задълбочава.

Искаме страната да се стабилизира, председателството да мине авторитетно и умерено и да се работи по ежедневните проблеми на хората, а не скандал след скандал да затискат обществото. Днес лекарите стачкуват поради следващото принуждение над доктор. Ние депутатите си свършихме работата и в Наказателен кодекс насилието над доктор към този момент е закононарушение. Очакваме изпълнителната и правосъдната власт да работят. Искаме бързо произвеждане и ефикасни присъди за такива хора.

Второ, заиграха се доста неприятно с тематика сигурност. Вместо да се вършат на положителното и неприятното ченге- Борисов и Цветанов, както президентът Радев сподели, да вземат да си свършат работа. Стига с този ПР и празни думи. А тя е следната – на КСНС взехме решение, че до 30.06 – период, който изтече, държавното управление би трябвало да показа съответни проекти за следното: попълване на дефицита от персонален състав в бранш „ Сигурност “; ограничения за повишение на неговата подготовка, мотивация и престиж; проект за ускорена реализация на плановете за рационализация. Днес пускаме писмо до президента Радев, с което го питаме има ли постъпила в президентската институция информация за съответни проекти, по този начин, както изискваше нашето единодушие по време на КСНС. Впечатлението ни е, че нещата, които трябваше да свършат до 20.06, не са направени, имаме подобен отговор от президентството. Вероятно и тези, които трябваше да свършат до 30.06, не са направени. А по тематика „ Сигурност “ се изискват съответни дейности. Не приказки и анкетни комисии против президента Радев, които в действителност ни вкарват в тежка война сред институциите.

Категорично не одобряваме опитите да се трансферира виновността и отговорността единствено върху кмета на Асеновград. Проблемите, които там има, са национални и не са за пръв път. Да напомним Катуница, Гърмен, а в този момент и Асеновград. До мен седи Владимир Москов – шест мандата кмета, с задоволителен опит в локалната власт, с цел да знаем, че самичък кмет, без национална политика по тези въпроси, няма по какъв начин да се оправи. Заставаме изрично зад Емил Караиванов и не одобряваме единствено той да носи отговорност за това, което се случи. Насилието не е решило нито един проблем, а единствено ги задълбочава. Не е това методът да се работи в тези случаи. Но този случай демонстрира, че когато няма страна и институциите не са си на мястото, и не реагират, народът се самоорганизира. За нас решението се състои в две думи, които имат наличие и деяние – правдивост и правила. Без да акордирам една общественост от български жители против други, въпреки всичко разпоредбите и законите в България да важат за всички еднообразно и всички да ги съблюдават еднообразно. Не е заслужено едни да са изрядни, да си извършват и правата, и отговорностите, а другите да разчитат единствено на права.

Днес видях, че господин Борисов е коментирал тематиката обучение – всяко дете би трябвало да учи и да излезе научено от учебно заведение. Няма по какъв начин единствено с нарастване на учителските заплати, което ние приветстваме и подкрепихме, това да се случи. Няма как- тези деца от ромските махали, единствено с това да станат изучени. Затова ги питаме- за какво не желаят финансирането, което лишиха от държавните и общинските учебни заведения и го дадоха на частните колежи, да се върне назад там. Масово българските деца не могат да си разрешат да учат в частни колежи. Нека да седнем и да забележим какво, с изключение на учителските заплати, може да докара до крайния резултат – децата с изключение на да учат, да бъдат и образовани. Делегираните бюджети свършиха ли си работата или можем да ги отменим? Излизайки от казуса в Асеновград, желая да кажа, че би трябвало национална политика, а не един кмет да си взема решение самичък. Национална политика по обучение, работа, обществени услуги. Затова призоваваме- всички да се организираме, да се обединим и да стартираме да решаваме този проблем поредно. Иначе през днешния ден ще е Асеновград, на следващия ден ще е някъде другаде.

За бедствията, които се случиха в Самоков. Заставаме зад кмета Владимир Георгиев, който е от Българска социалистическа партия. И освен зад него, а зад всички общини, които пострадаха, само че в Самоков е най-тежко. Настояваме от фонд „ Бедствия и повреди “ да се помогне на тези общини. Да не се дава отговор, че фондът е привършен и няма метод да се оказва помощ. Сами кметовете няма по какъв начин да се оправят в тази злочестина и за хората, които са потърпевши най ни боли и желаеме страната да влезе в ролята си да помогне ", разгласи Нинова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР