Лидер на антиваксърите в Италия набързо преосмисли живота си в

...
Лидер на антиваксърите в Италия набързо преосмисли живота си в
Коментари Харесай

Лидер на антиваксърите беше приет в болница с COVID-19 и вече... не е антиваксър


Лидер на антиваксърите в Италия небрежно премисли живота си в болничното заведение, където беше признат с ковид. „ Вече имам друга визия за света”, съобщи Лоренцо Дамиано, който реши, че е пристигнало времето да се имунизира.

56-годишният италианец беше един от най-радикалните гласове на антиваксърското придвижване в Италия. Той организираше митинги против зелените документи и твърдеше, че няма потребност хората да се имунизират.

След седмица, прекарана на легло в болничното заведение обаче, антиваксърът в последна сметка реши да се довери на науката, а не на заучените изречения за медицинския фашизъм, и призна грешката си. „ Искам да кажа на целия свят колкото е значимо да следваме науката, тази, която ни избавя. Моят взор към света се промени, ще се ваксинирам”, сподели Лоренцо Дамиано от Тревизо. Дамиано, който беше претендент за кмет, е постъпил в болничното заведение поради затруднения, породени от вируса.

След хоспитализацията си в северния италиански град мъжът към този момент е сигурен, че ще се ваксиранира против ковид. Италия е една от страните в Европа, които са ваксинирали максимален % от популацията си – 74%. Макар да има малцинство антиваксъри, хората, вярващи на науката, са доста повече. А в България популацията продължава да отхвърля да се ваксинира против вируса, и продължава да е на първите места по смъртност в международен мащаб.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР