Либерото на Марица (Пловдив) и националния отбор на България Жана

...
Либерото на Марица (Пловдив) и националния отбор на България Жана
Коментари Харесай

Жана Тодорова: Мечтая да се класираме за финалната шестица, но първата ни цел е да останем в Лигата на нациите

Либерото на Марица (Пловдив) и националния тим на България Жана Тодорова даде особено изявление за известния уебсайт WorldofVolley.com . 22-годишната волейболистка приказва за следващия сполучлив сезон с фланелката на Марица и идните дуели в Лигата на нациите с националната фланелка. Ето какво показа тя:

- Марица още веднъж завоюва купата. Беше ли по-трудно от предходния сезон?
- Мисля, че беше даже по-лесно, в сравнение с предходни години. Най-трудното нещо беше да балансираме сред мачовете от Шампионската лига и вътрешното състезание.

- Как би оценила представянето си през сезона?
- Бяхме като огромно семейство и се забавлявахме в действителност доста през този сезон. Сезонът свърши толкоз бързо, че най-после бяхме тъжни. Не загубихме мач в нашето състезание. За мачовете от Шампионската лига съм малко разочарована, тъй като не успяхме да спечелим първата среща с Безие във Франция.

- Марица игра в груповата фаза на Шампионската лига. Какви са усещанията ти от мачовете с Вакъфбанк?
- Винаги съм казвала, че мачовете от Шампионската лига са ми обичани и виждам по какъв начин тимът дава повече от 100% във всеки един от тях. Това е незаместим опит за тимът ни да взе участие в този шампионат. Вакъфбанк е един от най-хубавите тимове в света. Те имат освен такива страхотни състезателки, само че и качество на организация и професионализъм на всяко равнище.

- Сезонът с националния тим наближава. Мислиш ли, че България може да реализира задачите си?
- В фантазиите си виждам България във финалната шестица на Лигата на нациите, само че би трябвало да вървим по пътя си малко по малко. Отборите, с които ще се срещнем, играят на доста високо равнище. Ще би трябвало да играем без напрежение, да придобием скъп опит и убеденост и да запазим вярата си във опциите ни. Мисля, че първата ни цел е да останем в Лигата.

- Какви са проектите ти за сезон 2019/2020?
- Имам време да мисля за това. Първото нещо е да нямам травми.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР