Лейла ТаривердиеваВ наши дни социалните мрежи са пълни с видеоклипове,

...
Лейла ТаривердиеваВ наши дни социалните мрежи са пълни с видеоклипове,
Коментари Харесай

Ето как азерите бяха изгонени от Калбаджар преди 27 г./ВИДЕО/

Лейла Таривердиева

В наши дни обществените мрежи са цялостни с видеоклипове, показващи " страданието " на арменците, принудени да изоставен към момента окупираната от Армения област Калбаджар - район на Азербайджан. Линии от коли, камиони с мебели и други домашни движимости, сълзливи довиждания и други сходни могат да се видят на тези видеоклипове.

Според тристранното съглашение, подписано от водачите на Азербайджан, Русия и Армения на 10 ноември, арменските въоръжени единици би трябвало да бъдат изтеглени от Келбаджар до 15 ноември. В документите нищо не се споделя за цивилното население, само че в случай че тези, които напущат, не желаят да живеят в Азербайджан и съгласно азербайджанските закони, това е техният избор. Във всеки случай на арменците беше дадена съвсем седмица за безшумно събиране и тръгване. И процесът не е под прицел, не под опасността от кръвопролитие, както беше преди 27 години, когато регионът е бил окупиран от арменски банди.

За тези, които надават писък от актуалното овакантяване на арменците от Келбаджар, бих желала да ви припомня по какъв начин са били изгонени от този район азербайджанците.

Келбаджар е окупиран от Армения напролет на 1993 година Това беше една от трагичните страници на Карабахската война. Както можете да видите във видеото, оповестено в обществените мрежи, тайфа арменски бойци осведомят по високоговорителя популацията на азербайджански език, че имат 10 часа, с цел да се откажат от всичко и да напущат домовете си. Нещо повече - бандитите се забавляват, смеят се, подиграват се и се усещат господари на ситуацията. Тяхното " предложение за мир " към цивилното население се укрепва с картечен огън.

Нека тези, които през днешния ден плачат в Армения за ориста на арменците от Келбаджар, се спомнят какво са правили преди 27 години. И нека осъзнаят, че настоящето потомство е отговорно за злото, което са предизвикали бащите им дядовците им.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР