Левски води жестока битка за лиценза на клуба за новия

...
Левски води жестока битка за лиценза на клуба за новия
Коментари Харесай

Юноша на Левски, с един гол за 6 сезона, клати лиценза на сините

Левски води жестока борба за лиценза на клуба за новия сезон. Към днешна дата той е солидно заплашен поради огромните и по-важно многочислените задължения на клуба. Изпълнителният шеф Иво Ивков, шефът на УС Даниел Боримиров и старши треньорът Станимир Стоилов по през целия ден са на „ Герена “, с цел да се оправят със обстановката, макар че в касата няма пари. До края на месеца „ сините “ би трябвало да изчистят най-наболелите проблеми, в случай че желаят да запазят професионалния си статут.

Подводните камъни обаче дебнат отвред. Един от тях е много стабилен, само че в същото време чудноват. Оказа се, че нападател, който е вкарал единствено 1 гол за Левски, макар че има мачове за отбора за цели 6 сезона, разклати в допълнение лиценза на „ сините “. Става дума за Илия Димитров, който предходната година разтрогна едностранно контракта си с клуба, а в този момент е част от Локомотив София, твърди " Мач Телеграф ".

Той е излязъл от школата на „ Герена “, а в края на престоя си в Левски заплатата му е била близо 10 000 лв., което е впечатляваща сума за младеж, който не е блестял изключително с изявите си за отбора. Та Илия Димитров е изискал „ сините “ да му изплатят незабавно и на куп парите, които му дължат. Той е отказал това да стане на разсрочено заплащане, което кардинално е общоприетата процедура в такава обстановка. Нежеланието на нападателя да подпише съглашение с клуба вкарва „ сините “ в тежка обстановка, тъй като от „ Герена “ така и така едвам събират пари, с цел да заплащат на огромните си кредитори като Петър Хубчев и асистентите му. В дългия лист с хора, с които Левски би трябвало да се разбере до края на месеца попадат имената на още няколко футболисти, които до неотдавна бяха на „ Герена “ и се употребяват със статута на левскари. Става дума за бранителя Живко Атанасов, който в този момент играе за Черно море, Илия Юруков, който отиде в Арда и Симеон Славчев, минал в Локомотив София. Ситуацията с последния също е много комплицирана, тъй като в контракта му със „ сините “ попадала сумата от 22 000 евро за заплата! Халфът има да взима много пари от Левски, само че най-малко е влезнал в състояние на клуба и не желае дългът да бъде изплатен до края на месеца.

Добрата вест за „ сините “ е, че нападателят Насиру Мохамед няма да прави пречки на „ сините “ за лиценза. Дългът към него е към 400 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР