ЛЕВИЦАТА!“ определя процесите във вътрешнополитическия живот на България като разиграването

...
ЛЕВИЦАТА!“ определя процесите във вътрешнополитическия живот на България като разиграването
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ настоява списъците с българско оръжие за Украйна да бъдат публични

„ ЛЕВИЦАТА! “ дефинира процесите във вътрешнополитическия живот на България като „ разиграването на спектакъл пред българската общност. И единствената задача на тази тактичност е на локалните избори през есента двете партии, които през днешния ден ръководят България в едно държавно управление, с общи задания, с общо парламентарно болшинство, да бъдат показани като опция една на друга.

Това съобщи пред медиите Валери Жаблянов и напомни, че двете обединения и на парламентарните избори, и в миг не са опция от какъвто и да е темперамент.

„ Разнобоят в партиите е обвързван с кадровите назначения в комисиите, които се занимават с контрола в разнообразни области на стопанската система и услугите на жителите, както и с назначението на шеф на Българска народна банка “.

Жаблянов означи, че обстановката, в която България предлага двама претенденти за комисари на Европейската комисия, не е нормална процедура в Европейския съюз, злепоставя България и показва отвод от страна на българските институции да вземат решение по въпроса. Страната ни е злепоставена и от изнасянето на вътрешнопартийни вътрешнокоалиционни, политически разногласия и спорове за решение от представители на Европейската комисия. Това дава благоприятни условия на външни органи да дефинират и в кадрови смисъл българската политика, разяснява още Жаблянов.

По желанието за конституционни промени Жаблянов акцентира, че единственият план е този на Движение за права и свободи, който всъщност задълбочава разделянето сред съдийската и прокурорската общественост в ръководството на делата на правосъдната система. Това, което следим през днешния ден, е част от промяната, прокарана от Христо Иванов, добави той.

Валери Жаблянов още веднъж изрази позицията на „ ЛЕВИЦАТА! “, че присъединяване на България в общоевропейската договорка за снарядите освен няма да помогне на Украйна, освен няма да помогне на българската индустрия, а ще сътвори спомагателни напрежения и спомагателна ескалация на въвличането на България във военния спор. „ ЛЕВИЦАТА! “ ще упорства също описите с българско оръжие, което се изпраща в Украйна, да бъдат обществени. Това е процедура във водещите европейски страни, членове на НАТО.

Д-р Цветеслава Гълъбова сложи акцент върху анонса на военния министър Тагарев - че ще образоваме бойни медици и санитари.

„ Българското опазване на здравето има доста сериозен и тежък кадрови недостиг, който в напълно обозримо бъдеще ще докара до колапс на системата. Ние може да разкриваме лечебни заведения на всяка крачка, само че медицината е била е и постоянно ще остане клинична работа с болния човек, а за един болен човек би трябвало различен човек, който да го лекува. Българското опазване на здравето е тежко болно от недостиг на фрагменти. Ние не намерихме време сили и средства да приготвяме фрагменти, които да мотивираме да остават в страната. Сега очевидно този проблем доста бързо е намерил своето решение и хора. Аз не мога да приема, че българските жители и изключително тези, които са в по-труднодостъпните региони, които нямат достъп до съответно и качествено опазване на здравето, са по маловажни от протичащото се на фронта. Българското държавно управление, българския парламент би трябвало да се грижат първо за българите и българските медици “.

Румен Петков означи тревогата на обстоятелството, че се засекретяват описите с военна помощ за Украйна и напомни прогнозата на „ ЛЕВИЦАТА! “, че към фронта ще замине и комплексът С-300 и „ всичко, което имаме “, съгласно казаното от Тагарев.

„ Не е обикновено посланикът на Украйна да излезе по малкия екран и да разгласи типовете въоръжение и муниции, които желае Украйна, а ние да не споделям какво им даваме. И никой не потърси сметка на този дипломат. Това е неуспех на контраразузнаването - някой е изнесъл строго секретна информация я дал на друга страна за това с какво поставя българската войска. Втората тежка фраза на служителя на министерството на защитата Тодор Тагарев е, изтъквам буквално – „ фокусът се измести, новият фокус е коалиция F-16 “. И тук е отговорът на въпроса - за какво нашите самолети, които сме платили, ги няма в България. България е във войната “.

Мая Манолова изрази разбиране, че без значение от опитите на ръководещите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, това е коалиция, ръководена от съдружното ръководство на Кирил Петков и на Бойко Борисов. И прикани водачите на ПП-ДБ да признаят чистосърдечно обединението си и да сключат, както е реда, съдружно съглашение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР