Летният сезон по Северното Черноморие беше открит с малък брой

...
Летният сезон по Северното Черноморие беше открит с малък брой
Коментари Харесай

Идва време за море - колко ще ни струва?

Летният сезон по Северното Черноморие беше открит с дребен брой български туристи, а задграничните посетители на практика почти отсъстват.  Дали ценовата политика може да изиграе решаваща роля за привличане на повече туристи и какъв брой би ни коствала почивката, демонстрира репортаж на Нова тв.

Въпреки че Северното Черноморие откри сезона с малко отворени хотели и доста отказани задгранични резервации, от сектора се надяват да привлекат оптимален брой туристи, а ценовата политика е един от решаващите фактори. Именно по тази причина, макар загубите, в курортните комплекси не плануват нарастване на цените на услугите си.

„ Албена ” за трета поредна година е със същите цени. Предлагаме единствено нощувка, предлагаме също по този начин нощувка, закуска и вечеря, предлагаме и all inclusive ”, съобщи Христо Пенев, зам.-директор на комплекс „ Албена ”.

В курорта „ Златни пясъци ” цените за нощувка стартират от 30 лева, само че там се притесняват от ценова война сред хотелите. 

„ Всеки хотел си води лична ценова политика. Войната е рискова, тъй като висококатегорийните хотели няма да могат да си покрият разноските ”, изясни Станислав Стоянов, зам.-председател на Съюза на хотелиерите в курорта.

В по-малките места за настаняване, като къщите за посетители, не се планува нарастване на цените. За идния летен сезон там ще разчитат главно на български туристи. 

Голяма част от заведенията също ще задържат цените.  По крайбрежната алея във Варна, да вземем за пример, посрещат летния сезон без смяна, само че се надяват на повече клиенти. 

" Обяд или вечеря в границите на десетина лв., прелестна рибена супа за 3-4 лева - хората ще са удовлетворени ", изясняват ресторантьори.

„ Силно се надяваме да няма отлив на туристи и като цяло да има някакво по-голямо оживление спрямо предходната година ”, сподели Свилена Георгиева, отговорник търговска зала в заведение.

В курортите обаче доста от заведенията за хранене отвън хотелските комплекси към момента не са отворени. В „ Албена ” даже и дребното отворени заведения ще запазят цените си, макар комплицираната обстановка. 

Остава и въпросът с цената на чадърите и шезлонгите, за туристите, които не са посетители на хотелските комплекси. В някои от курортите към момента чакат отговор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР