Летището в Мюнхен отново затвори поради заледяване. Всички полети бяха

...
Летището в Мюнхен отново затвори поради заледяване. Всички полети бяха
Коментари Харесай

Стотици полети от и до Мюнхен са отменени

Летището в Мюнхен още веднъж затвори заради замръзване. Всички полети бяха спрени до 12 часа през днешния ден, което засегна повече от 700 полета.

Към 14 часа местно време към момента има строги ограничавания във въздушния трафик. Разписанието на полетите е мощно понижено заради рисковите метеорологични условия, оповестяват от летището.

Оттам предлагат на пасажерите преди да тръгнат към аерогарата да ревизират статуса на полета си. Очаква се множеството пасажери да не съумеят да отпътуват през днешния ден от съображения за сигурност.

От 771 полета, планувани за през днешния ден, повече от 80% са анулирани , а съвсем всички останали са забавени, оповестява Euronews.

Справка на уеб страницата на Летище София демонстрира, че са анулирани общо 6 полета от и до Мюнхен през днешния ден. За на следващия ден също има три анулирани полета, като е евентуално техният брой да се усили.

Второто най-натоварено летище в Германия за първи път Прекъсването продължи в неделя и понеделник. Около 1500 пасажери са блокирани в Мюнхен от петък.

Предоставени са походни кревати за пасажери, както и питиета и храна. Пътниците също имат опция сами да резервират хотелска стая и разноските ще бъдат възобновени.

" Въпреки това няколкостотин пасажери остават да нощуват в терминала ", сподели представител на Lufthansa в изказването.
 Българи, блокирани на летище Мюнхен, се прибраха в България на лични разходи Обновена
Българи, блокирани на летище Мюнхен, се прибраха в България на лични разходи

Те се добраха до Меминген и оттова хванаха полет на Wizz Air
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР