Лесно и бързо можете да приготвите вкусен обяд, който да

...
Лесно и бързо можете да приготвите вкусен обяд, който да
Коментари Харесай

Лесен вкусен и здравословен обяд

Лесно и бързо можете да приготвите апетитен обяд, който да е в това време и здравословен. Задължително използвайте зеленчуци, те са гаранция за здравословно хранене.

Вкусно здравословно ядене е карфиолът с настърган кашкавал. Необходими артикули: 500 грама карфиол, който може да бъде сменен с броколи, 100 грама кашкавал, 200 грама течна сметана, 4 скилидки чесън, зелени подправки на усет.

Карфиолът или броколите се варят 10 минути и се отцеждат. Сметаната се смесва с нарязания на ситно чесън и се прибавя сол на усет. Карфиолът се разпределя в тава, намазана с олио, полива се със сметаната и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се до златисто.

 Риба на фурна

Рибата със зеленчуци се подготвя елементарно и бързо и е вкусна, а също по този начин и потребна. Необходими артикули: 4 скумрии, 1 глава лук, 2 моркова, 2 домата, 1 китка магданоз.

Рибата се обезкостява, поръсва се със сол и подправки на усет, в средата на всяка риба се поставят по три супени лъжици зеленчуци, които авансово са били нарязани на ситно и запържени. Поръсва се с нарязан на ситно магданоз.

Всяка риба се навива на руло и се поставя в намазана с лой тава. Пече се на 200 градуса, до момента в който рибата стане подготвена.

За да бъде обядът ви здравословен, избягвайте пърженето, варете продуктите във вода или ги гответе на пара, печете ги на фурна или на скара.

Много лека и свежа е салатата от целина. Необходими артикули: 1 стъбълце от целина, 4 червени чушки, 100 грама орехи, 100 мл цедено кисело мляко или заквасена сметана.

Всички зеленчуци се нарязват на дребно, прибавя се сметаната, разбъркват се, прибавя се сметаната и се поръсва със смлени орехи.

За да е апетитен и здравословен десертът, направете джинджифилово желе. Необходими артикули: късче корен от джинджифил, към 6 сантиметра дълго, половин лимон, 1 чаена лъжичка зелен чай, 2 чаени лъжички захар, чаша и половина вода, 3 чаени лъжички желатин.

Джинджифилът и лимонът се нарязват на кръгчета. Една чаша вода се кипва и се запарва зеленият чай, в който се прибавят джинджифилът и лимонът.

Запарва се под похлупак петнадесет минути. Чаят се прецежд Желатинът се накисва в половин чаена чаша вода и се оставя да набъбне. Затопля се на котлон, само че без да кипи.

В чая се прибавя захарта и желатинът, разбърква се и се прецежда още веднъж. Налива се в правоъгълна форма и се оставя да се стегне в хладилника. След като се извади от хладилника, се вади от формата и се нарязва на кубчета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР