Lenovo започна финансовата 2019/2020 година с най-голям за индустрията растеж

...
Lenovo започна финансовата 2019/2020 година с най-голям за индустрията растеж
Коментари Харесай

Lenovo се фокусира върху клиентите и осигурява по-умни технологии за всички

Lenovo стартира финансовата 2019/2020 година с максимален за промишлеността напредък и удвоена годишна облага на фона на мощния фокус върху клиентите и ускорението на тактиката за умна промяна, излиза наяве от доклада на компанията.

Приходите на групата през първото тримесечие са достигнали 12.5 милиарда $, което бележи осмо следващо тримесечие на напредък. Нетната облага бележи над двойно нарастване - с 85 милиона до 162 млн. $.

А главната облага на акция през първото тримесечие е в размер на 1.37 цента. "Тази финансова година започва чудесно. Силните резултати през това тримесечие са солидно доказателство, че интелигентната промяна на Lenovo разрешава на компанията да поддържа резистентен и печеливш напредък в днешния динамичен и бързо изменящ се свят. Нашата целенасочена и непрестанна работа и оперативна успеваемост ни разрешават да продължим визията си и да осигурим по-умни технологии за всички ", означи в разбора си ръководителят и основен изпълнителен шеф на Lenovo - Ян Юенцин.

Резултатите за първото тримесечие са знак, че Lenovo продължава да се развива извънредно добре, изпреварвайки пазара и водещите играчи в световния софтуерен бранш макар геополитическата и комерсиална неустановеност, обхванала промишлеността. Групата се нарежда по-добре от множеството компании в сектора, с помощта на уравновесения си микс от доходи, наличие на над 180 пазара и по-гъвкава мажоритарна индустриална база. Глобалният мащаб и обсег на бизнеса обезпечават на Lenovo положителни позиции да продължи да се оправя с динамичните и комплицирани пазарни условия и в дълготраен проект.

Ключова роля за мощните резултати има Групата за интелигентни устройства (Intelligent Devices Group/IDG). Групата за лични компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices Group/PCSD), която е една от двете бизнес посоки, продължава да регистрира двуцифрен напредък на приходите (с 12%), регистрирайки най-високата облага в историята си за първо финансово тримесечие и още по-сериозно нарастване на облагата си, която е водеща за промишлеността. Печалбата преди данъчно облагане е в размер на 524 млн. $, което е растеж с 98 милиона. В Северна и Южна Америка и Азиатско-тихоокеанския район е налице напредък на облагата на годишна база надлежно с 20% и 40% във всички четири географски района (Северна и Южна Америка, Азиатско-тихоокеански район, Китай, Европа, Близкия изток и Африка). Във всеки от тях са регистрирани доходи в размер на над 2 милиарда $ - доказателство за географския баланс и устойчивостта на този бизнес.

При персоналните компютри размерите нарастват с по-бързи темпове от пазара, който като цяло е в стадий на възобновяване - с над 13 пункта. Групата записва рекорден дял на пазара на лични компютри от 24.9 на 100. Това значи, че един на всеки четири лични компютри, които се създават по света, е с марката на Lenovo, което затвърждаване на позициите на компанията като международен водач в областта на тези артикули.

Силните резултати са разследване главно на нововъведенията, продуктовия портфейл, в чийто център стоят клиентите и непрекъснатия фокус върху постигането на все по-високи оперативни резултати. Тази тактика разрешава на компанията да нараства със доста по-бързи темпове от междинните за пазара в категории с висок напредък и премиум артикули като Workstation, Thin and Light, Visuals, Gaming PCs и Chromebook. В бъдеще Групата за лични компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices Group/PCSD), ще продължи да е водач на пазара във връзка с напредък и облага, като се концентрира върху премиум сегментите и основава нововъведения в Smart IoT, комерсиалния Smart IoT и създаването на нови устройства за дома и офиса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР