Ленивците са бавноподвижни дървесни бозайници, разпространени в тропическите гори на

...
Ленивците са бавноподвижни дървесни бозайници, разпространени в тропическите гори на
Коментари Харесай

Ленивецът рискува живота си всеки път когато ходи по голяма нужда

Ленивците са бавноподвижни дървесни бозайници, публикувани в тропическите гори на Централна и Южна Америка. Водят съвсем изцяло дървесен метод на живот в шубраци или ниски дървета. Хранят се най-вече с листа и други, съвсем не употребяват мазнини. Бавните им придвижвания нямат равни на себе си. На земята ленивецът ще измине към половин метър за повече от минута.

Знаете ли, че всякога когато вървят по огромна потребност, в действителност рискуват живота си? Това е на процедура единствената причина, заради която слизат на земята. Повече от половината ленивци намират гибелта си точно когато изоставен предпазената си зона на дърветата, тъй като на земята рискуват да бъдат хванати от хищници.

Възможно е много да се запекат, тъй като това събитие се случва един път в седмицата. Затова всяко вървене по огромна потребност е събитие, съпроводено от същински обред – първо е дългото слизане надолу, след това ленивецът се изправя, прегръща долната част на дървото и стартира специфичен „ танц “ по изхождане.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР