Лена Бориславова коментира скандала с разследването на Биволъ за евентуално

...
Лена Бориславова коментира скандала с разследването на Биволъ за евентуално
Коментари Харесай

Лена Бориславова е готова да бъде разследвана по казуса Корал

Лена Бориславова разяснява абсурда с следствието на " Биволъ " за вероятно подаване на подправени документи за отписването на Кирил Петков от сдружението " Да запазим Корал " преди назначението му за длъжностен министър през 2021 година

В своя обява във Facebook Бориславова написа, че " почита проверяващата публицистика и сдруженията с дела - единствено е тъжно, когато всичко е с предизборни цели ".

Тя добавя още, че " ще се откаже от имунитета си сега, в който бъде спънка за следствие ".

Името на Бориславова, дружно с това на депутата от ПП-ДБ Никола Минчев, бяха намесени в абсурда от ( " Биволъ ", също част от управителния съвет на " Да запазим Корал " ) в изявление за bTV.

В него той споделя, че по метаданните " излизат съставители на файлове от тази поредност Лена Бориславова и нейният сътрудник Никола Минчев ".

По това време те са работили като юристи в адвокатската фирма „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ".

Йорданов показваше метаданни на файл - декларация за правота на декларираните за регистриране условия. Като създател на текстовия документ, на който е записана декларацията, се показва " Никола Г. Минчев ". Документите са импортирани от Лена Бориславова в Агенцията по вписванията през май 2021 година

От " Да запазим Корал " настояват, че са разбрали през лятото на 2022 година, т.е. с една година забавяне. Сигнал до прокуратурата е импортиран чак през лятото на 2023 година

" През последните дни името ми стана мотив за поредна политическа офанзива в навечерието на предварителни парламентарни избори. Бях упрекната в осъществяването на документно закононарушение. Първо, желая да благодаря на всички свои близки и съидейници за поддръжката. По този проблем, оказа се, прокуратурата ще работи. Прекрасно. Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане очевидна в правосъдната зала ", споделя Бориславова.

В понеделник и от Софийската районна прокуратура се намесиха в проблема, като оповестиха, че са разпитали " 10 очевидци ", само че не излиза наяве кои са те.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР