Леко отстъпление от проевропейските и пронатовската политика, която имаше предишното

...
Леко отстъпление от проевропейските и пронатовската политика, която имаше предишното
Коментари Харесай

Керемедчиев за служебния кабинет: Виждам леко отстъпление от проевропейската и пронатовска политика

" Леко оттегляне от проевропейските и пронатовската политика, която имаше предходното държавно управление " видя в първите стъпки на служебния кабинет някогашният зам.министър на външните работи Милен Керемедчиев. Според него служебното държавно управление ще се отдръпна от поети от предходното държавно управление задължения за военно-техническа помощ към Украйна и ще има инспектиране на покупко-продажби.

В „ Твоят ден” на NOVA NEWS Керемедчиев сподели още: " Вижда се, че всички политики, които до момента водеше Българска социалистическа партия, са под проверка. Сферата за Ф-16 беше един от препъникамъните в тази четворна коалиция. Явно президентът ще употребява и това, с цел да се конфронтира със социалистите ", уточни той.

Бившият външен министър разяснява за новия длъжностен посланик номер 1, че е " извънредно сдържан и експерт ". " Аз не чакам внезапни придвижвания и това е може би главната задача на президента - да няма ескалация в изрече, да няма изтървани думи, изключително сега, когато в връзките ни със Северна Македония няма някакви напрежения”.

За спора Сърбия-Косово сподели, че е в полза на Русия: " Вижда се, че Русия търси дестабилизация в разнообразни сфери освен на Балканите. Отново се заприказва за Нагорни Карабах, още веднъж стартира напрежение там, азерите нападат позиции и на съветските миротворци, и на Армения. И в Косово се вижда това напрежение. Изобщо ще продължат да гърмят такива конфликтни зони, които са в интерес на Русия ", предвижда Керемедчиев.

За него обаче: " Ако в действителност може да стане един международен спор, той няма да тръгне от Украйна, а от Тайван ". Той дефинира пътуването на Пелоси като неточност и позволи какво може да последва. " Това, което можем да чакаме, е Китай директно да се намеси в спора в Украйна на страната на Русия като ѝ даде дронове и друга техническа помощ, която сега се нуждае от високотехнологични оръжия, които очевидно сега ѝ липсват за наземната интервенция ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР