Лекарската колегия на БЛС в София изрази недоволството си, че

...
Лекарската колегия на БЛС в София изрази недоволството си, че
Коментари Харесай

Лекари в София искат забрана за напускане на дома

Лекарската гилдия на БЛС в София изрази недоволството си, че до този миг ограниченията против ковид в София не се съблюдават. Това декларират те в отворено писмо до президента Румен Радев, министър -председателят Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев, основния прокурор Иван Гешев и Националния спешен щаб.

По думите им броят на случаите пораства, хора, които би трябвало да са под карантина не я съблюдават. Масово не се употребили защитни средства от популацията. Много търговски обекти продължавали да работят.

Според тях дотук въведените ограничения би трябвало да бъдат още по-ограничителни, с цел да опазят хората от самите тях. В тази връзка от СЛК оферират и упорстват да се вкара възбрана за овакантяване на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Те са на мнение, че тази мярка ще помогне доста повече за ограничение разпространяването на ковид.

От Столичната лекарска гилдия оферират още, политиците и ръководещите да дадат оптимални пълномощия на основния прокурор и Министерство на вътрешните работи за преодоляване на тази изключителна обстановка.

Те акцентират, че без значение от събитията имат цялостна готовност и остават по местата си, само че са безапелационни, че с цел да преборим Ковид-19 (COVID-19) би трябвало да сме единни, солидарни и дисциплинирани.

Нека страната вземе ограничения и активизира фармацевтичната индустрия за запазване на ресурса от първични материали за разработване на извънредно значими лекарства, които доста евентуално скоро ще бъдат нужни, следейки известията на научните сдружения от Европа и света за производството на лекарства за битката с Ковид-19, пишат още от Столичната лекарска гилдия.

Те оферират по опция да се ограничи износа на първични материали, като се насочат напъните към импорт на такива първични материали и лекарства, които демонстрират успеваемостта си в битката с Ковид-19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР