Лекари в сиатълски спешен педиатричен център изчисляват: Вариантът удвоява случаитеЗа

...
Лекари в сиатълски спешен педиатричен център изчисляват: Вариантът удвоява случаитеЗа
Коментари Харесай

Круп - нов симптом на Омикрон при децата

Лекари в сиатълски незабавен педиатричен център пресмятат: Вариантът удвоява случаите

За нова наклонност в протичането на Омикрон при децата оповестява Спешното поделение на Педиатричната болница в Сиатъл, щата Вашингтон, написа вестник.

Лекарите в центъра регистрират внезапно увеличение на случаите, при които сегашният вид на коронавирусната болест протича с круп. Изводите им са оповестени в "Сайънс дайрект " и се удостоверяват в мненията от лекари от други страни. Български педиатри също имат пациенти с лаеща кашлица.

Крупът е относително постоянно срещано детско заболяване на горните дихателни пътища, нормално обвързвано с парагрипен вирус. Води до пресипнал глас, лаеща кашлица с доста характерен тон, свиркащи хрипове и затруднено шумно дишане.

Звукът се съпоставя по честоти с “лаенето” на тюлените - вокализацията, която употребяват умните животни като сигнал за заплаха и маркиране на територия.

Регистрите на незабавния център демонстрират, че по време на скока на омикрон честотата на крупа се е удвоила спрямо % през предходните месеци. В същото време броят на откритите случаи на парагрипни вируси понижава и не може да бъде приписано на тях.

Според част от лекарите признаците на круп по време на омикрон е по-точно да бъдат наричани псевдокруп. Независимо от класификациите е добре родителите да са предизвестени за присъщите признак, с цел да реагират вярно.

Крупът е обвързван с оток на дихателните пътища, в това число в зоната на гласните връзки, което предизвиква и характерния тон на кашлицата и дишането.

Състоянието може да бъде наречено и ларинготрахеобронхит.

По-често е при дребните деца. В множеството случаи протича леко, само че лекарите поучават изключително по време на разпространяване на ковид всички сходни недоволства да се съветват с доктор и детето да се изследва.

В по-тежките случаи, разказани от незабавния център в Сиатъл, педиатрите са овладявали в болнични условия положението на децата с коронаинфекция и круп със синтетичен вид на хормона адреналин - епинефрин.

При леко протичане или отшумяващо заболяване лекарите нормално предлагат домашно лекуване и да се обезпечава по-влажен въздух.

Родителите описват, че рецесиите зачестяват вечер и нощем. За преодоляване на твърдоглав припадък на кашлицата у дома лекарят може да посъветва да се ползват елементарни, само че работещи способи. Например инхалации. Или още по-достопно: детето да постои 10-ина минути в банята при пуснат душ с гореща вода, с цел да се извърши помещението с пара.

В студено време може да е потребно извеждане на детето на открито за по няколко минути, с цел да диша студен въздух.

По време на цялото боледуване е значимо да пие доста течности, с цел да се предотврати дехидратация.

Незабавно би трябвало да се търси доктор, в случай че детето е зле още изначало или по-късно стартира да се утежнява. Или при проблеми с дишането; в случай че устата му побледнява или посинява; преглъща трудно; стане доста сънливо. Както и при обезводняване - в това положение бебетата даже не могат да произведат сълзи, когато плачат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР