Лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от спешни

...
Лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от спешни
Коментари Харесай

Протестиращи лекари и медицински сестри: „Вече няма накъде. Заринати сме в тинята до кръста

Лекари, медицински сестри, водачи на коли за спешна помощ и санитари от незабавни центрове излязоха на митинг. Организаторите са от Синдикат " Здравеопазване ", оповестяват от Нова телевизия. Поводът за недоволството - по думите им здравният министър професор Стойчо Кацаров ги е излъгал, че ще усили главните им заплати.
Според чиновниците в центровете за незабавна здравна помощ заповедта на здравния министър за хонорари в изискванията на пандемия е неразбираема. Това пък водело до субективно систематизиране на пари като част от работещите са лишени от тях.
„ В началото на август настояхме за смяна на методиката за систематизиране на средствата за първа линия. Парите не са заслужено разпределени и не доближават до работещите. Хората работят по 72 часа и до тях не доближават никакви средства. На места в страната се постановиха гладни стачки, с цел да бъдат изплатени тези пари”, споделят протестиращи медици.

Според тях кадровият дефицит се задълбочава и това ще докара до съществени проблеми в битката с пандемията.
„ Проблемите се задълбочават, само че на процедура хората са лишени от парите, които им се полагат”, съобщи Красимир Митов - ръководител на профсъюз „ Защита ".

„ Вече няма накъде. Не сме на дъното, а сме заринати в тинята до кръста. Ние също сме хора и също боледуваме. В момента във Видин огромна част от личния състав са или инфектирани с COVID-19, или са под карантина. Преди дни за целия Видински окръг работихме единствено аз и един фелдшер”, разяснява доктор Иво Георгиев от Спешна помощ - Видин.

По-късно се чака недоволстващите да се насочат на спокойно шествие към Министерския съвет.

Междувременно, има още няколко митинга. Два от тях са на политически партии, които се афишират против новите ограничения. Един от тях блокира входовете на Министерството на здравеопазването в 8:30 сутринта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР