Легенди за върколаци има във всички страни по света, в

...
Легенди за върколаци има във всички страни по света, в
Коментари Харесай

Съществуват ли върколаци

Легенди за върколаци има във всички страни по света, в които вълците са представлявали действителна заплаха за хората. В Европа дружно с вещиците, при най-малки подозрения, че човек може да е вампир, той бил обесван или изгарян. Само във Франция от 1520 до 1630 година по такова обвиняване били наказани повече от 30 хиляди индивида.

Според легендите, когато вампир се наведе да пие вода, в отражението се вижда човек, а не вълк. Върколаците се разпознават по необикновеното си държание повече, в сравнение с по външен тип.

Това положение в действителност е болест – ликантропия (от гръцките думи Licos- вълк, Anthropos- човек). Това е псичихеско положение, при което индивидът се счита за вампир.

Макар външният му тип да не се трансформира, той става рисков, колкото същински вампир. Умствено увреждане кара пациента да се счита за вълк, като към това разстройство могат да го подбуден външни разлики с близките.

 Съществуват ли върколаци

Това могат да бъдат вродени недостатъци на структурата на челюстта или прекалено окосмяване на тялото или лицето. Друг фактор е и наследствеността.

Според парапсихолозите вълколаците съществуват, като трансформацията им може да е по избор или непроизволно – при пълнолуние.

Върколаците не остаряват физически и не боледуват, с помощта на регенерация на тъканите. Така те са на практика безсмъртни.

Те могат да бъдат убити, когато ги ранят в сърцето или мозъка, или бъдат удушени или обесени. Когато ги ранят или убият, те получават човешкия си тип.

Върколаците съчетават в себе си жестокост на животно и разум на човек. Има няколко метода да сте превърнеш във вампир. При захапване болестта се разпростаранява наложително, само че може признаците да се развият и от лунно поразяване.

Така изумените установявали, че телата им се променяли и започвали да замязват на вълци и по този начин да се държат.

Истинският ликантроп се трансформира освен физически, като замязва на вълк, само че и неговият разсъдък и държание се трансформират. В него се изгубва всичко човешко.

Смята се, че вампир може да се излекува, до момента в който е в скотски облик - тогава би трябвало да бъде засегнат до кръв и три капки от кръвта му да паднат на земята, или мощно да го извикат по име. За да се излекува самичък, върколакът не би трябвало да яде месо цели девет години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР