Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов приветства назначението на Саша Илич

...
Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов приветства назначението на Саша Илич
Коментари Харесай

Паро: По-добре Саша Илич, отколкото Алън Пардю

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов приветства назначението на Саша Илич за нов старши треньор на клуба. Според експерта сърбинът няма да има потребност отдавна, с цел да свикне с родната реалност, защото идва от страна с сходни на нашите нрави.

" Според мен по-добре, че Саша Илич беше назначен за треньор, в сравнение с да остане Алън Пардю. Както знаем, той е англичанин, а те са доста надалеч от нашия обичай и традиции. Тук, на Балканите, ние сме по-особени, чешити сме. В това отношение е по-добре, че сърбин поема ЦСКА. Той е младеж, желае да пораства. Дано да му тръгне, поисквам му го. Аз персонално постоянно съм бил за българските треньори. Но виждате какво става у нас - един ментор води два мача тим и след това го сменят. Никой не треньор не може да реализира естествени резултати даже за 5-6 месеца, да не приказваме за по-малко. Затова на Саша Илич би трябвало да му дадат две години да работи и да му обезпечат всичко, което желае. Ти може да си доста добър експерт, само че в случай че нямаш материал, както споделяше Бойко Борисов, нищо няма да стане. Аз като бях треньор ми споделяха да вземем за пример за Кольо Велков. Питаха ме защо ми е този и споделяха, че няма да свърши работа, само че беше съвършен. Същото мога да кажа за Керимов и доста други, да не ги изреждам всичките. ", сподели Паро за " Тема спорт ".
 Саша Илич е обожател на нападателния футбол
Саша Илич е обожател на нападателния футбол

В тактически проект желаната скица от Илич е 4-3-3, като в избрани дуели той употребява 4-2-3-1 и 4-1-4-1

Треньорът, извел ЦСКА до едни от най-големите му триумфи в историята, акцентира, че клубът би трябвало да потегли по избран път и да не се отклонява от него:

" Трябва ясно и изрично да се поеме по някаква линия. Ако ще постановяваме българи, да се дефинира един период от 2 години и да се държи на тази линия. Така или другояче все сме втори в последните сезони. А за нас второто място не е нищо. Единствено ни дава право на присъединяване в някакъв европейски шампионат. Но можем да минем така и така нещо, в случай че би трябвало. Трябва да се направи обединен и здрав тим и да се върнем там, където сме били - на върха ".

Паро Никодимов изрази убеденост, че новия ментор ще огледа към школата на " армейците ". Според него там могат да бъдат открити гении, които с малко повече работа да се наложат в първия тим.

" Сигурен съм, че Саша Илич ще огледа към школата. Всеки треньор, като поеме даден тим, го прави и той също ще го направи. Предполагам, че там ще види положителни футболисти. Даже и да не са изцяло подготвени, в случай че реши че имат качества, дано ги вземе в първия състав. С тези млади момчета би трябвало да се работи самостоятелно. Една обща подготовка не е задоволителна. Трябва да се приготвят по звена, всеки да тренира по дадена стратегия. Да си треньор не е толкоз елементарно. Отстрани наподобява, че е елементарно, само че един ментор би трябвало да мисли за 100 неща. ЦСКА като клуб е потвърдил какво може, нека управлението му обезпечи всичко належащо Сега към този момент топката е в Саша Илич и всичко зависи от него. Хубаво е обаче и двете страни да играят с нея ", приключи именитият някогашен ментор на " алените ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР