Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов, който вчера стана на

...
Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов, който вчера стана на
Коментари Харесай

Аспарух Никодимов с детайлен анализ на Виктория Пилзен-ЦСКА

Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов, който през вчерашния ден стана на 76 години, проучва мача на " алените " Виктория (Пилзен). Паро направи това в обичайна си графа за вестник " Тема спорт ":

" Вероятно на доста последователи на ЦСКА им се е желало да изгасят тв приемниците по време на мача в Пилзен. Срещата бе мъчителна за гледане. " Армейците " не бяха оня тим, който видяхме против Осиек, само че дано отчетем обстоятелството, че и съперникът бе друг, много по-опитен и с по-голямо самочувствие. Виктория Пилзен абсолютно е по-класен отбор от хърватите. Чехите разполагат с много по-добри играчи, които работят по-правилно и по-бързо. Добрата вест е, че предвид на представянето се стигна до единствено два гола разлика. Реално видяно, можеше да се инкасират и още попадения. Лошото е, че ЦСКА не съумя да реагира в хода на мача и да отговори на предизвикването. " Армейците " нямаха решение по какъв начин да излязат от сложната обстановка.

Крайните бранители бяха доста слаби. Особено неприятно бе представянето на Мазику. Действията му при втория гол бяха на границата сред комичното и трагичното. Какъв бранител е, когато му прекарват топката сред краката и той остава на място. Французинът пробва да бъде потребен в предни позиции, само че не си гледа главните отговорности. За да участваш и в двете етапи на играта, са нужни мощ, мощност и въздух, а той не разполага с такива. Изключително рядко прави и положителни центрирания. Централните бранители също разочароваха и не бяха на нужното равнище. Съперникът бе допускан да пробива до аутлинията и да основава прекомерно доста напрежение в наказателното поле, което водеше до безпорядък и на моменти суматоха.

В тези дуели се демонстрира класата на един тим, а в този мач ЦСКА не показва такава. Дано това да е единствено един неприятен миг. Преди години ние имахме 17 полеви футболисти, само че всички бяха равностойни, а множеството от тях можеха да играят на 2-3 поста. И в никакъв случай не сме желали отсрочване на мачове. Дори преди срещите с Ливърпул трябваше да играем с Левски и генералите упорстваха да отложим мача със " сините ". Аз се възпротивих и бях пред угрозата да ме санкционират, само че ние победихме. Сега " алените " гледаха какво прави комшията, а точно Лудогорец, и взеха решение да го създадат и те. Не съм склонен с сходна процедура. В Европа никой не отсрочва мачове. Ако един младеж не се възвърне за 3-4 дни, защо става въпрос? Допускам, че при играчите се получи противоположен резултат. Срещу Пилзен Юга като че ли бе излязъл от форма. Бе муден и с доста брак в отиграванията.

Преди време измежду треньорите имаше едно верую: Кажи ми кой ти е вратар, централен бранител, халф и нападател, с цел да ти кажа какъв ти е тимът. Истината е, че би трябвало да разполагаш с по един доста класен играч във всяка зона, с цел да имаш огромни искания. ЦСКА сега не може да се похвали с това и Стойчо Младенов е прав да желае укрепване на състава и повече варианти, с които да може да реагира. Ясно е, че до реванша няма време за нова селекция, само че хубавото е, че загубата бе единствено с два гола и това не обезсмисля ответния мач. Необходимо е да се извлекат поуките. Никой не е непогрешим, само че е належащо да се създадат верните заключения. В реванша не би трябвало да се бърза. Рискът би трябвало да е обмислен, а той ще е оневинен през второто полувреме. В началото е добре да се пресира и по-късно бързо да се затваря. Мисията в реванша въобще не е невъзможна. Два гола се връщат. Шансове има, само че би трябвало религия, съпроводена със мощна игра и успеваемост ", написа Никодимов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР