Легендарният ни щангист и треньор на националите Иван Иванов, който

...
Легендарният ни щангист и треньор на националите Иван Иванов, който
Коментари Харесай

Треньор на националите по щанги: Синът ми не яде медали!

Легендарният ни щангист и треньор на националите Иван Иванов, който върна славата на българското повдигане на тежести с фурора на европейското в Москва и международното в Ташкент предходната година, както и на преди малко приключилия шампионат на Стария континент в Тирана, към момента не знае дали ще продължи да води тима.

Олимпийският, четири пъти международен и пет пъти европейски първенец съобщи за „ Мач Телеграф “, че няма контракт с федерацията и от началото на годината работи без пари. Той е бил и на лични разходи на шампионата в Албания, където направи нещо историческо и изведе нашите до пет трофеи и общо 8 медала, както и до първите места в класирането по медали и това по точки.

Снимка: БГНЕС  Треньор на националите по щанги: Синът ми не яде медали!
„ Аз и помощниците ми в националния Никола Колев и Алан Цагаев, както и членът на УС доцент Димитър Димитров, сме без подписани контракти за 2022 година и надлежно не сме получавали заплати пет месеца. Президентът Неделчо Колев ръководи еднолично и е скрил нашите контракти. Само той има достъп до банковите сметки. От министерството всичко като финансови договорености към централата към този момент е изпълнено, само че не по този начин стоят нещата сред нас четиримата и федерацията. Трябва да има изясненост с договорите ни, тъй като колкото и да работим без пари и да печелим оценки и популярност, въпреки всичко синът ми не яде медали, нали? “, съобщи Иванов.

" С това, което постигнахме в Тирана, е явно, че сме от страните с обичаи в този спорт. И се надявам да продължи да е по този начин. Щангистите схванаха защо иде тирада с безпаричието четири месеца. Че това са документални неща, които би трябвало да се изчистят във времето. Аз и всички сътрудници сме им помагали финансово и морално единствено и единствено да не се откажат. Разбраха ни и резултатите са налице ", съобщи Иванов.

Отдавна вървят клюки из щангите, че Неделчо Колев желае да махне Иван Иванов, с който от дълго време не са в положителни връзки, и да постави на негово място Пламен Аспарухов. Щангистите ни обаче ясно обявиха на прибиране от Албания, че желаят да работят с Иванов и с никого другиго.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР